Studio 100 legt de lat hoog voor de spektakel-musical 40-45

Dinsdagmiddag kreeg de Vlaamse pers in het pop-up theater in Puurs al een voorsmaakje van de spektakel-musical 40-45.  En het moet gezegd dat na het zien van de korte openingsscène de hoge verwachtingen al meteen ingelost zijn.

Een wervelende openingsscène waarin Staf (Jelle Cleymans) aan zijn broer Louis (Jonas Van Geel) meldt dat de Duitsers Antwerpen binnengevallen zijn. Daarna volgen indrukwekkende oorlogsbeelden op de LED walls en special effects in de zaal: een vliegtuig tussen de rijdende tribunes, ontploffingen en rijdende auto’s tot zelfs een rijdende trein op de scène.  De individuele hoofdtelefoons zorgen er voor dat elke toeschouwer optimaal kan genieten van de dialogen en de muziek van Will Tura en Steve Willaert en zelfs de indruk krijgt van zelf op het podium te staan. Eind deze week beginnen de try-outs zodat de cast en het creatieve team nog anderhalve week hebben om de voorstelling verder te finetunen voor de grote wereldpremière op 7 oktober. Momenteel zijn er al meer dan 230.000 tickets verkocht en zijn er al voorstellingen gepland tot 6 januari. Vermoedelijk komen er ook na die datum nog verlengingen.

Twee casts
De spektakel-musical 40-45 werkt met twee casts die afwisselend maar in een vaste bezetting zullen spelen. Zo zal Jonas Van Geel (Louis) vanaf 2 januari vervangen worden door James Cook.  Jelle Cleymans (Staf) krijgt Jo Hens als alternate.  De Blauwe Cast bestaat uit Peter Van de Velde (Emiel), Marleen Merckx (Anna), Jo De Meyere (Leon) en Clara Cleymans (Sarah). De Groene Cast bestaat uit Lucas Van den Eynde (Emiel), Ann Tuts (Anna), Herbert Flack (Leon) en Nathalie Meskens (Sarah).

Praktisch:
De spektakel-musical 40-45 loopt vanaf 7 oktober 2018 in het Studio 100 Pop-Up Theater,  Schoonmansveld 18 te 2870 Puurs.

Tickets en info:  www.40-45.livewww.popuptheater.be