“Verrassend” Italië, eregast op het Vakantiesalon van Brussel

Van 7 tot 10 februari  zwaaien de paleispoorten van Brussels Expo opnieuw open voor de 61ste editie van het Vakantiesalon. Naast eregast Italië speelt het Vakantiesalon ook in op de snelle evolutie binnen de reissector.

Italië
Zeven op de tien Belgen kozen al voor Italië als vakantieland. Het gevarieerd aanbod van zon, zee & strand, bergen, kunst, historische steden, charmante dorpjes, goede wijn en een fijne gastronomie maken Italië tot een geliefde bestemming.  Naast die grote troeven heeft de ‘laars van Italië’ echter nog veel andere verrassende locaties, onontgonnen reisroutes en unieke vervoersmiddelen in petto. Ook dat onverwachte aspect wil Italië op het Vakantiesalon van Brussel uit de doeken doen.  Het salon is tevens de perfecte gelegenheid om de aandacht te vestigen op de twee belangrijkste nieuwsfeiten van het jaar: “Matera, Culturele Hoofdstad van Europa” en de 500e sterfdag van Leonardo da Vinci.  Twee extra redenen om Italië dit jaar op de vakantie bucketlist te zetten.

Vier thema’s
Carnaval is één van de vier thema’s die in de kijker staan.  Bezoekers worden ondergedompeld in de folklore van Carnaval van over heel de wereld. Carnaval is een moment van vertier waar iedereen aan kan deelnemen : jong en oud, arm en rijk.  Doorheen alle paleizen van het vakantiesalon zal carnavalmuziek te horen zijn.
De vier natuurelementen: zon, zee, lucht en natuur vormen het tweede thema. En ook daarvan zullen bezoekers genoeg ideeën kunnen opdoen om een volgende reis te boeken.
Kids-, familie- en groepreizen vormen het derde thema.  Wie op zoek is naar inspiratie voor een leuke vakanties met  kinderen, familie of met groepen en al dan niet (inter)actief dan zijn de mogelijkheden legio want zowat elke exposant kan hierop een antwoord bieden.
Het thema ‘Travel Tomorrow’ biedt via virtual reality, drones, tijdscapsules, vliegende auto’s, hotelrecepties met digitale robots, apps, … de mogelijkheid om uw vakantie op een futuristische manier vooraf te beleven.

Info
Het Vakantiesalon Brussel in Brussels Expo loopt van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari en dit telkens van 10 tot 18 uur. Bezoekers worden aangeraden om geen rugzakken mee te nemen. Info en tickets via www.vakantiesalon.eu . Wie zijn tickets online koopt, krijgt 5 euro korting.