Europa-Park opent tweede park en zesde hotel

In 2019 valt er nóg meer te beleven ín Europa-Park.  Op een steenworp afstand van het attractiepark opent dit voorjaar het zesde themahotel ‘Krønasår’ en eind 2019 het waterpark ‘Rulantica’. Ook wordt het Scandinavische themagebied weer opengesteld en presenteert Europa-Park weer talloze nieuwe belevenissen.

Volop waterplezier: binnen én buiten
Momenteel wordt er in Europa-Park hard gewerkt aan het nieuwe waterpark ‘Rulantica’. Dit tweede park ligt aan de toegangsweg naar het bestaande resort en op dit terrein van 45 hectare zal ook het zesde themahotel een plaatsje krijgen. ‘Rulantica’ zal jaarrond geopend zijn. Als thema is gekozen voor mystieke Noordeuropese sferen. Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 en is ingedeeld in 8 themagebieden. Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Rulantica heeft ook Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende ‘Mystery River’. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana’s met bediening. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een ‘Wild River’ is er een ligweide met 500 ligstoelen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal 3.588 lockers.

‘Krønasår – The Museum Hotel’
In het project ter grootte van 63 voetbalvelden neemt het zesde themahotel ‘Krønåsar’ een prominente plaats in. Dit hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’. ‘Krønåsar -The Museum Hotel’ telt 7 verdiepingen en opent eind mei 2019. Het gebouw heeft 277 kamers en 27 suites. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot ‘Rulantica’. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica’.

Nieuwe belevenissen
Dit voorjaar wordt het Scandinavische themagebied dat vorig jaar samen met ‘Piraten in Batavia’ door brand geteisterd werd, terug in gebruik genomen. Compleet nieuw is ook de tunnel van de wildwaterbaan ‘Fjord Rafting’. Hier zullen bijzondere wezens hun intrek nemen. Komend jaar zal ook een begin gemaakt worden met de herbouw van het Hollandse themagebied. Zo zal op de verjaardag van het park (12 juli) hier een nieuw speelparadijs openen. Hoe de nieuwe attractie ‘Piraten in Batavia’ eruit gaat zien toont de expositie in de Schatkamer bij de hoofdingang. Trouwe bezoekers zullen daarnaast zeker de vernieuwde scènes opmerken in ‘Eurosat CanCan Coaster’, ‘Madame Freudenreich’, ‘Geisterschloss’ en bij ‘Jim Knopf’. Natuurlijk staan er in 2019 weer diverse nieuwe shows en evenementen op de entertainmentkalender.

Multimediale attracties
In bioscoop ‘Magic Cinema 4D’ draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park’. Eveneens kun je in de 360-graden bioscoop ‘Traumzeit-Dome’, liggend op een van de vele ligkussens, een nieuwe film beleven. ‘Coastiality’ is bij uitstek multimediaal. Dit is de combinatie van rijden op een achtbaan terwijl je je middels een virtual reality-bril in een totaal andere wereld waant. Op achtbaan ‘Alpenexpress’ kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films en ‘Eurosat Coastiality’ heeft de primeur van ‘roam & ride’: ook in de wachtrij bevindt de rijder zich al in een virtuele wereld.

Praktisch:
Europa-Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur maar blijft langer open op hoogseizoensdagen.
Info: www.europapark.de