Maya en Bumba geven startschot Plopsaqua Landen-Hannuit

In Hannuit is het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. De bouw begint officieel op maandag 13 mei en zal 18 maanden duren. Kostenplaatje bedraagt 25 miljoen euro.

Plopsaqua Landen-Hannuit  dat 4.800m2 groot zal zijn, is gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpretpark te bouwen!”

Unieke thematisering
Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.
In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote verwachte aantal scholen en groepen moet beantwoorden, komt er een reusachtig reacreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna.