Titanic zinkt op het Donkmeer

©Festivaria

Van 23 augustus tot en met 7 september meert de legendarische Titanic aan op het Donkmeer in Berlare.  Musicalliefhebbers beleven er van op de eerste rij de laatste reis en ziet ook hoe het schip zinkt…

Vergeet Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Céline Dion want het nieuwe musicalspektakel van Festivaria is niet gebaseerd op de wereldberoemde film, maar  is de award winning musicalproductie die in 1997 op Broadway in première ging en meer dan 800 keer opgevoerd werd.  Waar de film focust op de romance tussen twee passagiers, vertelt de musical het dramatische verhaal van het legendarische schip. Het publiek krijgt tevens het verhaal te zien over de lage klasse die hogerop wil en de hoogste klasse die het onmogelijke verlangt.

In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic. Aan boord bevinden zich 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het  musicalpubliek op de tribune beleeft alles van heel dichtbij zodat ze zich ook opgenomen voelen in het verhaal. En dat de boot ook zinkt, staat vast. Hoe dit precies gebeurt is nog een goed bewaard geheim waarover al heel wat speculaties bestaan.

Zij zien hoe scheepsdirecteur Ismay (Peter Bulckaen) geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft. Hij dwingt Kapitein Smith (Ivan Pecnik) de snelheid op te voeren naar 23 knopen opvoert. Ontwerper  Andrews (Nordin De Moor) beseft echter dat hij een kapitale fout maakte.

Topcast
Titanic –The Musical kan rekenen op een uitgelezen cast met namen als  Michiel De Meyer, Peter Bulckaen, Ivan Pecnik, Line Ellegiers, Goele De Raedt, Nordin De Moor en Dorian Liveyns… Verder staan er ook meer dan 100 personen op scène die samen het ensemble en de figuratie vormen.

Ingenieus decor
Festivaria is met Titanic niet aan zijn proefstuk toe want om de twee jaar realiseert het bedrijf een groots musicalspektakel op het Donkmeer. Na het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate belooft Titanic ook weer alle beloftes in te lossen.
Festivaria die pionier is in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen, overtreft met deze musical zichzelf op vele vlakken. Om te beginnen met een ingenieus decorconcept. Op de openluchtscène bouwde het technisch team onder leiding van Steven Lateir de voorbije maanden haar grootste decor ooit. Maar liefst 80 meter breed en 18 meter hoog, voorzien van de nodige technieken om adembenemende effecten te bekomen. Decorontwerper Marnik Baert laat het legendarische epos afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de Titanic kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open waardoor kan ingezoomd worden op diverse locaties van het schip.

Praktisch:  Voorstellingen van Titanic – The Musical  op het Donkmeer in Berlare gaan door van 23 augustus tot 7 september. Info en tickets: www.festivaria.eu