Pascale Naessens kookt ‘Nog Eenvoudiger’

Het succes van ‘Nog Eenvoudiger 1’ vroeg om een vervolg en daarom laat Pascale Naessens ons nog van meer lekkere gerechten genieten in ‘Nog Eenvoudiger 2’.

In haar eerste boek leerde Pascale Naessens ons al dat je met amper vier ingrediënten lekker en gezond kan koken. In ‘Nog eenvoudiger 2’ geeft ze nog meer lekkere gerechten waarvan de ingrediënten vaak in onze voorraadkast liggen of sowieso gemakkelijk te vinden zijn. Het resultaat zijn vaak smaakbommetjes die beslist geen éénmalige bereidingen zullen zijn.

Net als bij ‘Nog Eenvoudiger 1’ kan je ook van ‘Nog Eenvoudiger2’ genieten als ‘kijkboek’ door de knappe fotografie. De gerechten zijn gefotografeerd tegen een donkere achtergrond die doen denken aan het clair obscur in de schilderijen van Rembrandt. De fumé kleuren van de borden en schalen die de auteur zelf ontwerpt, geven een diepere dimensie aan de foto’s en laten de gerechten perfect tot hun recht komen zodat je zin hebt om meteen aan de slag te gaan.

Klare taal

Zijn de gerechten ‘eenvoudig’ dan kan je dat ook zeggen van de beschrijving van de gerechten. Elk gerecht is gespreid over een dubbele pagina. Langs de ene kant een grote foto van het gerecht dat meteen ook al een serveertip is. Bovenaan de tegenoverliggende pagina staan foto’s die de beschrijving ondersteunen. Daaronder links staan de vier ingrediënten met wat je extra nodig hebt uit je voorraadkast. Links staat een tekening met kruidenpotjes en de vermelding welke kruiden je nodig hebt.

De beschrijving is kort maar duidelijk en daaronder staan vaak nog tips.

Hét handigste aan dit kookboek is dat de gerechten ingedeeld zijn op basis van de nodige bereidingstijd, van 10 tot 25 minuten. Bij de keuze van de gerechten is er een goed evenwicht tussen vis-, vlees-, vegetarische en vegan, low carb en keto gerechten zodat er voor elk wat wils is.

Praktisch: Nog eenvoudiger 2 van Pascalle Naessens werd uitgegeven bij Lannoo. Het boek telt 223 pagina’s en kost 25,99 euro