Nick Bril creëert met Mary V een uniek tomatensap

Nick Bril, chef-kok van het tweesterren-restaurant The Jane in Antwerpen, heeft met Mary V een nieuw type tomatensap ontwikkeld.  Mary V is een culinair geïnspireerd tomatensap van de tweede generatie met een rijk geschakeerd en uniek smaakpalet dat zich perfect leent voor cocktails, mixer en culinaire bereidingen.

Vol umami
Net zoals bij het smaak en vorm geven van een nieuw genuanceerd gerecht voor het menu van The Jane,  zocht Nick Bril voor de creatie van Mary V naar de beste ingrediënten en technieken.
‘Uitgangspunt was voor mij het creëren van een nieuw type tomatensap met een natuurlijk én complex smaakkarakter. Het verse sap van de roze Tomimaru Muchoo tomaat was daarvoor het meest geschikt, gezien die vol natuurlijke hartige umami toetsen zit’’ verduidelijkt de Zeeuwse chef die vier maanden werkte aan de ontwikkeling van Mary V.  Hij had hierbij een drankje voor ogen zonder kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen. Limoensap en balsamico geïnfuseerd met zeekraal zorgen voor een zachte aciditeit. Extract van gefermenteerde soja brengt extra pit en body. En als rasechte Zeeuw vult hij het geheel aan met Oosterscheldewater voor dat vleugje zout als finishing touch.

Mary V, ook voor culinaire bereidingen

Licht verteerbaar
Naast de bijzondere smaken is het vooral de textuur die Mary V zo uniek maakt.  Vergeet de dikke papperige structuur van de meeste tomatensappen die gemaakt zijn van geconcentreerd sap of pulp en daardoor moeilijk verteerbaar zijn.  ‘Door enkel met natuurlijk sap te werken heeft Mary V precies de lichte speelse textuur die ik voor ogen had. Een gezond sapje, ideaal als Virgin Bloody Mary of mixer. Mary V geeft daarnaast ook een prima basis voor een vinaigrette, een warme saus of andere culinaire toepassingen’ besluit de chef.

Praktisch: Mary V is online te koop bij Belgodrinks.com en Ginsonline.com