Vier de zomer in de pop-up van Syrco Bakker en Bicho Malo

Op 17 juli opent sterrenchef Syrco Bakker samen met Bicho Malo het pop-up restaurant Bicho de las Dunas, de coolste Mexican City garden op één van de mooiste plaatsen in Gent, de Jakobijnenstraat.

Door Corona zijn er geen Gentse feesten dit jaar, maar aan topinitiatieven ontbreekt het niet.  Ook  Syrco Bakker, chef-kok van Pure C** bruist van de ideeën. In William en Nicolas van het Mexicaanse restaurant Bicho Malo vond hij de ideale partners om een nieuw pop-up concept te introduceren. Zijn kruidendrank Hierbas de Las Dunas, die bestaat uit 18 met de hand geplukte kruiden uit de Zeelandse duinen, is de hoofdrolspeler in dit verhaal.  Bicho Malo, het Spaans voor ‘slecht beest’ komt van de uitdrukking ‘bicho malo, nunca muerre’ of ‘onkruid vergaat niet’.  In Bichalo gaan ze voor een upgrade van Mexicaans streetfood. Kwaliteit en verrassende smaken met een hoog rock & roll gehalte is de gemeenschappelijke noemer van beide merken en van het nieuwe pop-up restaurant Bicho de las Dunas.

Zuiderse sfeer
Syrco Bakker verklapt dat hij graag op culinaire ontdekkingstocht gaat buiten zijn eigen keuken: ‘ik ben al een aantal keer bij Bicho Malo in Gent gaan dineren. De vibe die er hangt, de kwaliteit van de ingrediënten en de gerechten en het oog voor detail spreken me heel erg aan. Dit zuiderse concept sluit naadloos aan bij Hierbas de las Dunas waarvoor ik mijn inspiratie haalde uit Ibiza. Als we dee zomer niet naar Ibiza kunnen, dan halen we Ibiza gewoon naar hier’  legt Syrco Bakker uit.

Unieke smaken
Bicho de las Dunas belooft een aanrader te zijn. Naast verrassende cocktails zoals een Hierbas sangria staan er op het menu Mexicaanse topgerechten zoals vongole, meatballs, taco pulled pork en een veggaco. Als apero ontbreken ook de nachos met guacamole niet.  Een unieke smaaksensatie lijkt ons de drunken oyster, een oester die baadt in Mezcal en Hierbas de las Dunas.  Niet enkel de smaakpapillen worden verwend want op vrijdag en zaterdag zijn er live DJ-sessies voorzien.

Ideale bootstop
‘In ons pand in de Serpentstraat kunnen we geen terras aanbieden, dus zijn we heel blij met deze Mexicaanse city garden waar zelfs de bootjes kunnen aanmeren’ vertelt William Verhaeghe van Bicho Malo.  Voor wie een boottochtje heeft gepland op de Gentse wateren, kan best even aanmeren aan Bicho de las Dunas en klinken op de zomer of een pakketje meenemen  op de boot.

Praktisch: Bicho de las Dunas op open op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 , op zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.

foto’s ©Bicho de las Dunas