Assisen Online 2 ‘De Kerstmoord’ start op 21 december

Na het succes van Assisen Online 1 – De Badkuipmoord start op 21 december een nieuw assisenproces. Assisen Online 2 – De Kerstmoord belooft evenals zijn voorganger een topper te worden want bij de bekendmaking schreven al meteen 1000 ‘juryleden’ in.

Nu de theaters, bioscopen en horecazaken nog even dicht blijven, zoekt het publiek meer dan ooit naar een leuke manier om de zinnen te verzetten. Met het online assisenproces ‘De Badkuipmoord’ van Theater Uitgezonderd ontdekte het Vlaamse publiek een nieuwe vorm van entertainment dat ondanks de strenge corona richtlijnen toch mogelijk is. Voor ruim 9000 juryleden bood het online gebeuren een waardevol alternatief om gedurende een week dagelijks aan het kleine scherm gekluisterd te zitten en in de vertrouwde bubbel, op eigen ritme, de wildste moordtheorieën te bespreken. Na het succes van het eerste online assisenproces, kon een tweede versie niet uitblijven. En dus zorgde Baantjes-auteur Peter Römer voor een nieuw scenario met Assisen Online – De Kerstmoord.

Het verhaal
Op 17 december 2018 wordt de charismatische en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek wijst naar de 51-jarige slager Robert Vercauteren als dader. Hij zou de priester door een slag met een heiligenbeeld om het leven hebben gebracht. De man bekent maar trekt die bekentenis achteraf weer in. Priester Stellings was vooral populair bij de jongeren door zijn dynamische en eigentijdse aanpak. Zo ook bij Louise Vercauteren, de 18-jarige dochter van Robert Vercauteren, met wie hij een relatie begon.
Twee  jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld.

Topcast
Ook voor de tweede editie van Assisen Online werd gekozen voor de top van onze Vlaamse acteurs. Net zoals in de theater- en de eerste online versie blijven Frans Maas (voorzitter Jef Voorjans), Kürt Rogiers (advocaat Gilles Colin) en Francesca Vanthielen (procureur Veerle Durieux) de vaste waarden.  Wim Opbrouck is beklaagde – slager Robert Vercauteren, Karen Damen vertolkt de rol van Frieda de Witte, medewerkster van de slagerij. Warre Borgmans is EH. Johannes Neuhaus.  Leah Thys is kerkmedewerkster Roza Janssens, Tom Audenaert  bloemist Fons Debaere, Liesbeth Roose is Jacky Leemans, vriendin van Louise Vercauteren, Peter Bulckaen is Danietl Keppens gerechtspsychiater en Mira Delbaen is wetsdokter Lotte Martens.

Praktisch: Assisen Online 2 -de Kerstmoord start op 21 december. Tickets kosten 15 euro en kunnen besteld worden via www.assisenonline.be