Judas TheaterProducties streamt ‘De Rozenoorlog’

Van 25 december tot en met 3 januari streamt Judas TheaterProducties hun succesvolle musicalcreatie De Rozenoorlog met Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde.  Tickets hiervoor zijn beslist een origineel idee voor onder de kerstboom

Door Covid-19 kunnen we niet naar het theater, maar theatermakers zijn creatief en dankzij streaming kunnen we in deze eindejaarsperiode toch genieten van enkele succesvoorstellingen. Judas TheaterProducties die eerder al de succesmusical ‘Lelies’ streamde, doet dit nu ook voor de zwarte musicalkomedie ‘De Rozenoorlog’.  Deze musical met Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde ging in première op 18 november2016 om vervolgens te touren door heel Vlaanderen.  Wie nog één keer wil zien hoe een koppel elkaar na een slepend en verstikkend huwelijk letterlijk en figuurlijk mekaar de duvel aandoet, kan dit nu via deze stream.

Spannende musical
‘De Rozenoorlog’ is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller ‘The War of the Roses’ van Warren Adler.  Regisseur en auteur Frank Van Laecke zette het boek op magistrale wijze naar zijn hand en liet Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam als Bob en Barbara Van Rozen elkaar tot in de nok van het theater op stang jagen.  En nochtans lijkt het huwelijk van Bob en Barbara een droom.  Bob stort zich op zijn carrière en Barbara zich volledig richt op het grootbrengen van hun twee kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis.  Als het huis tot in de kleinste details ingericht is en de kinderen het huis uit zijn, zoekt Barbara wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven. Tijdens de start van haar cateringbedrijf neemt zij alles onder de loep, ook haar huwelijk. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Dus vraagt ze de scheiding aan. Noch zij, noch Bob willen echter afstand doen van het huis. Het huis wordt de inzet van een bizarre vechtscheiding.  Beiden weigeren om toe te geven en verzinnen steeds creatievere manieren om de ander het huis uit te jagen… Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozes ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog.  En daarin wordt niets of niemand gespaard…

Captatie
De musical ‘De Rozenoorlog’ is een captatie van de voorstelling van december 2016 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Naast Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde zien we verder ook Myriam Bronzwaar, Laura Seys en Marc Lauwrys.

Praktisch: De captatie is vanaf 25 december tot en met 3 januari 2021 beschikbaar via een beveiligde YouTube link. Tickets kosten 15 euro en zijn te boeken via www.fakkeltheater.be