Tom Waes verkent Vlaanderen in ‘Reizen Waes’

Zondag 3 januari start op Eén het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’. Dit keer verkent Tom geen verre horizonten maar zoekt hij de mooiste plekjes op in de vijf Vlaamse provincies.

Ook voor Vlaanderen bekendste avontuurlijke reiziger geldt de coronacrisis waardoor hij niet op reis kan.  Begin 2020 werden al vliegtickets geboekt voor een nieuw buitenlands seizoen van Reizen Waes. Maar toen Tom en zijn ploeg in februari terugkwamen van Japan, lag al het internationaal vliegverkeer plat.  Omdat de situatie bleef duren, gooide Tom het over een andere boeg en besloot hij om dichtbij huis op zoek te gaan naar interessante plaatsen met een verhaal. Na een oproep kreeg hij van de Eén-kijkers zowat 6000 tips van vreemde tradities, mooie plekjes tot speciale gerechten en ontroerende verhalen.  Aangevuld met eigen verhalen, trok hij er de hele zomer op uit in eigen land. ‘Reizen Waes Vlaanderen’ belooft een unieke reeks te worden die wellicht ook de kijkers zal inspireren.

Vijf provincies
De avonturentocht van ‘Reizen Waes – Vlaanderen’ start op 3 januari in West-Vlaanderen waar Tom reist van de Westhoek tot de Belgische kust. In de tweede uitzending trekt Tom door Oost-Vlaanderen waar hij als eerste mag kamperen in het spookdorp Doel.  Ook zijn eigen provincie Antwerpen heeft nog verrassingen in petto. In de gezellige provincie Limburg geniet hij van vlaaien en ontdekt hij nog nieuwe verhalen. In Vlaams-Brabant ontdekt hij de veelzijdigheid en gaat hij o.a. op bezoek bij een groep cowboys. In Brussel zoekt Tom uit hoe veilig het is om met de fiets de stad te verkennen.  Hij gaat er ook kajakken en belandt tenslotte ook in een kapsalon in de wijk Matonge.

Praktisch: Reizen Waes – Vlaanderen is er vanaf 3 januari gedurende vijf zondagen op Eén rond 20 u.