Plopsaland krijgt de meest spectaculaire rollercoaster

Deze zomer kunnen liefhebbers van adembenemende rollercoasters en fans van Tomorrowland in Plopsaland De Panne kennis maken met ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Deze gloednieuwe en opzienbarende attractie met een prijskaartje van 17,5 miljoen euro is een unicum in Europa en behoort tot de spectaculairste ter wereld.

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd. Bezoekers worden tijdens de rit maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op zijn hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Tomorrowland creëert naast de unieke thematische invulling tevens een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne die tijdens de rit zal te horen zijn.  Die muzikale ervaring maakt de rit voor elke bezoeker extra sensationeel.  De extreme spinning coaster wordt volledig binnen de magie van Tomorrowland opgebouwd.  ‘De coaster is al van ver op de autosnelweg te zien en verandert de volledige skyline van het park, wat zorgt voor een hele nieuwe dimensie. Dat we dit bovendien samen met Tomorrowland kunnen verwezenlijken,  is als het ware een droom die uitkomt. Door deze samenwerking, zullen we beiden een nog groter publiek kunnen entertainen waardoor we elkaar alleen maar sterker maken’  verduidelijkt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Nieuwe zone

De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides staat in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. Het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group nemen de thematisering en de totaalbeleving voor hun rekening.  Met de nieuwe rollercoaster willen beide partijen de unieke sfeer weergeven die elke zomer in Boom heerst.  Binnen Plopsaland De Panne wordt voor deze attractie een nieuwe zone aangelegd die vanaf deze zomer een trekpleister zal worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten. De twee Belgische bedrijven staan wereldwijd aangeschreven voor hun doorgedreven innovatie, creatieve aanpak en zin voor detail.

Foto’s: ©Plopsaland