Mary V en oesters, het perfecte afrodisiacum

Met Mary V maak je op Valentijn de ultieme Bloody Mary.  Door de rode kleur en de hartige umami toetsen is het een perfect aperitief voor een romantisch Valentijndiner. En met oesters verhoogt het Valentijngehalte…

Mary V is een culinair geïnspireerd tomatensap van de tweede generatie dat Nick Bril, chef-kok van The Jane in Antwerpen, creëerde.  Zijn uitgangspunt was een nieuw type tomatensap creëren met een natuurlijk én complex smaakkarakter.  De sterrenchef van The Jane werkte hiervoor met vers sap van de roze Tomimaru Muchoo tomaat die vol natuurlijke hartige umami toetsen zit. Limoensap en balsamico geïnfuseerd met zeekraal zorgen voor een zachte aciditeit. Een extract van gefermenteerde soja brengt extra  pit en body en het Oosterscheldewater zorgt voor een vleugje zout als finishing touch in Mary V.

Afrodisiacum
Voor Valentijn maakte ik een Virgin Bloody Mary. Ik maakte de randen van het glas nat met wat citroensap en drukte het glas dan in tomatenflakes.  Na nog enkele ijsblokjes op de bodem goot ik de Mary V in het glas en werkte af met een takje bleekselderij.

Oesters zijn een afrodisiacum en dus een perfecte Valentijncombinatie met de Mary V.  ik haalde de oesters uit de schelp en legde de licht gepocheerde zeekraal op de bodem. Daarop legde ik de oester en werkte af met een vinaigrette met Mary V en granaatappelpitten. Lekker!