Romantisch weekendje weg

Door Corona kunnen we niet onbeperkt reizen. Maar ook dichtbij huis is nog heel wat te ontdekken.  Een citytrip met zijn tweetjes of met vrienden  in eigen land of in de dichte buurlanden kan best romantisch zijn want steden hebben voor elk wat wils. In ‘Romantisch weekendje weg’ toont  Jill Tersago de mooiste plekjes en hipste adressen in 15 interessante steden om ten volle romantisch te genieten.

Na 4 pagina’s  tips voor romantische stedentrips en trouwlocaties in de stad, laat Jill Tersago de lezer achtereenvolgens kennis maken met Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik. In Nederland verkent ze Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. In Engeland komen Brighton en Londen aan bod en in Frankrijk kiest ze voor Lille en Parijs.
Elke stad krijgt evenveel pagina’s toegemeten. De kennismaking begint met een originele typering zodat de potentiële bezoeker meteen weet  of hij beantwoordt  aan het profiel van de stad.  Na een inleiding met de hoogtepunten van de stad in vet gedrukt, volgen 10 rubrieken: ontbijten & brunchen, lunch, diner, overnachten, shoppen, met twee, leuk om te doen, romantisch plekje, verwennen en bijzondere interieurs. Elke rubriek krijgt één pagina en bevat vier adressen van vaak minder gekende maar verrassende locaties.
‘Romantisch weekendje weg’ is een inspirerende reisgids met genoeg informatie om zelf een romantische citytrip met twee of met vrienden te plannen.

Info: ‘Romantisch weekendje weg’ van Jill Tersago  verscheen bij Uitgeverij Lannoo. Het boek telt 232 blz en kost 22,99 euro.