Club Brugge krijgt eigen Monopoly editie

Dit najaar krijgt Club Brugge zijn eigen Monopoly-versie. Club bestaat dit jaar 130 jaar en voor Club-supporters is dit een uitgelezen kans om spelers van vroeger en nu beter te leren kennen.  Bovendien mogen supporters ook de invulling van het spel mee bepalen.

Supporters kiezen
Deze officiële Monopoly uitgave, uitgebracht door Brugse spellenontwikkelaar Groep 24 onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept: kopen en verkopen, maar dan met een blauwzwart jasje. De supporter speelt bij Club Brugge een zeer belangrijke rol. Dat zal ook in deze Monopoly editie niet anders zijn. De supporters mogen de invulling van het spel mee bepalen.  Club Brugge fans kunnen vanaf vandaag stemmen op hun 5 favoriete spelers uit een selectie van 75 historische Club Brugge spelers. Ook Brandon Mechele is opgenomen in de shortlist. Hij kreeg deze week reeds een bezoekje van Mr. Monopoly, de officiële mascotte van het spel, om hem geluk te wensen voor de poll. Wie weet komt hij wel terecht op het spelbord.
Na afloop van de poll worden de stemmen geteld en de 11 spelers met de meeste stemmen komen terecht op het bord. Stemmen kan nog tot en met woensdag 28 april. De bekendmaking van de uitslag zal gebeuren op donderdag 29 april.

Aangepaste format
Naast de 11 spelers die gekozen worden door de fans, worden er ook 11 spelers gekozen door een vakjury. In totaal zullen er 22 spelers prijken op het bord.
Bovendien worden ook de kans -en algemeen fondskaartjes ingevuld met referenties naar Club Brugge. De klassieke huisjes en hotels zullen worden aangepast naar tribunes en stadions in blauwzwart en de pionnen worden aangepast in speciale voetbalpionnetjes.
Voor de volledige invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering in november. Het spel zal dan in de rekken liggen, maar wie zeker wil zijn van zijn exemplaar kan het spel nu al pre-orderen via www.MONOPOLYCLUBBRUGGE.be.  Uit eerdere exclusieve edities van Monopoly bleek dat het wel eens zeer snel kan gaan en de makers verwachten voor deze editie een gelijkaardig scenario. Vorig jaar werd er een editie gelanceerd rond wielrennen en in een mum van tijd werden er 10.000 spellen verkocht.

Gouden editie
Voor de allergrootste Club supporters is er bovendien een exclusiefje. Via de officiële website (www.MONOPOLYCLUBBRUGGE.be) van het spel is er ook een 1891 editie. Deze editie zal een sleeve hebben in goudfolie en handgenummerd zijn op 1891 stuks.

Meer info: www.MONOPOLYCLUBBRUGGE.be