Walibi opent seizoen met spectaculaire Kondaa

De opening van het nieuwe pretparkseizoen is beslist een knaller van formaat voor Walibi. Het pretpark pakt immers uit met de spectaculaire Kondaa, de hoogste en de snelste achtbaan van de Benelux.

Wereldrecord
Met Kondaa trekt Walibi opnieuw de kaart van de sensationele attracties en deze ligt volledig in dezelfde innovatieve en originele lijn als de voorgaande investeringen van het park. Deze nieuwkomer in de gloednieuwe ‘Exotic World’ waarvoor het park uitgebreid werd met 4,5 ha, heeft een uniek parcours van 1,2 km. Het eerste gedeelte van de baan gaat tot 50m hoog en bij het tweede deel van het parcours wordt de snelheid opgedreven met achtbaanelementen die zeer laag bij de grond komen. Bovendien werden klassieke elementen gecombineerd met nieuwe originele elementen en werd ook sterk ingespeeld op de evolutie van de technologie en computerberekeningen. Zo kwam men uiteindelijk tot unieke parcourselementen : een gedraaide eerste afdaling, uitwaarts hellende bochten, zijwaartse airtimes… én zelfs ’s werelds eerste Non-Inverted Cobra Roll waarbij de trein aan meer dan 180°, twee keer op zichzelf zal rollen. In totaal haalt deze Kondaa een snelheid tot 113km/h en met de 15 airtimes die de inzittenden het gevoel geven dat ze van hun zetel getild worden, haalt deze megacoster een wereldrecord binnen. Een sensatie om U tegen te zeggen!

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi

Totaalbeleving
In zijn openingstoespraak zei CEO Jean-Christophe Parent dat een bezoek aan een pretpark meer is dan enkel attracties bezoeken.  ‘Het publiek wil ondergedompeld worden in een verhaal en daarom hebben we sterk geïnvesteerd in de bezoekersbelevenis door de aanleg van gethematiseerde zones zoals Exotic World, Fun World en Karma World. In Exotic World dat voor Walibi de belangrijkste investering ooit is, vind je de megacoster Kondaa, maar ook Kondaala voor jonge kinderen en verder ook Tiki Waka en Challenge of Tutankhamon voor families’, voegt hij er aan toe.

De legende
In het kader van een totaalbeleving hoort ook een verhaal bij de nieuwe Kondaa. Meer dan 5000 jaar geleden verscheen plots een verschrikkelijk wezen, Kondaa. Dit reusachtig monster dat recht uit de diepste krochten van de aarde kroop, zaaide overal terreur. Maar op een dag kon een inheems volk het monster temmen en zijn eieren roven zodat ze dachten dat het monster voorgoed verdwenen was.  Maar niets is minder waar want vandaag duikt het monster weer op… in Walibi.  Om dit verhaal te versterken, werd gekozen voor grote en visueel krachtige en decoratieve elementen, exotische planten- en bloemsoorten zoals de Afrikaanse worstenboom. Tot slot zorgen ook muziek- en geluidsontwerp voor een meeslepende ervaring.

De gigantische houten tafel in restaurant Nsoso

Blikvangers
Naast de Kondaa en de Kondaala heeft Exotic World ook een nieuw restaurant, Nsoso dat vooral kipgerechten aanbiedt. Dit vierde restaurant van het park heeft -in normale omstandigheden- een totale capaciteit van 400 personen.  Aan weerszijden van het gebouw is een terras vanwaar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch zicht over het hele gebied.  Het restaurant is sfeervol ingericht en de blikvanger is beslist de gigantische houten tafel met een diameter van 3,50 m. In de  souvenirshop vind je tal van coole souvenirs.

Praktisch: Bezoekers moeten de geldende coronavoorschriften volgen en op voorhand reserveren. Info en tickets: www.walibi.com