Studio 100 ontrafelt het mysterie ‘Atlantis’

Op de Meir 57 in Antwerpen lanceert Studio 100 samen met City Cubes ‘Bestemming Atlantis’, de allereerste immersive story studio waarbij  het publiek letterlijk binnenstapt in het verhaal van de verzonken stad Atlantis.

‘Bestemming Atlantis’ bevindt zich in het voormalige winkelpand van Brantano aan de Meir. Archeologe Jane Clarke (Tine Embrechts) nodigt de bezoekers uit om met haar duikteam in de Atlantische Oceaan de resten van de gezonken stad te zoeken. In de eerste ruimte ziet en hoort de bezoeker via zijn hoofdtelefoon hoe Atlas (stem van Peter Van De Velde) zijn stad Atlantis bouwt en organiseert. Atlas heeft echter geen rekening gehouden met de andere goden die verwoede pogingen ondernemen om de stad te vernietigen. Hephaistos (Rik Verheye) wil de stad vernielen door vuur, Poseidon (Sven De Ridder) probeert het met een aardbeving, maar het is Zeus (James Cooke) die door overvloedige regens en overstromingen de stad voorgoed kan doen zinken. De gouden bol, het hart van de stad, blijft over.  Via een onderzeeër en de Atlantis Express gaat de bezoeker langs de verschillende ruimtes op zoek naar het hart van Atlantis….

De gouden bol, het hart van de bruisende stad Atlantis

Totaalspektakel
Met immersive experience is het publiek al vertrouwd door de immersive experience expo’s van o.a. Van Gogh, Klimt en Monet. Studio 100 gaat in dit verhaal nog een stapje verder door er via de hoofdtelefoon ook een gesproken verhaal aan toe te voegen. Het is de allereerste keer in België dat een verhaal op die manier verteld wordt en waarbij het publiek letterlijk binnenstapt in het verhaal. Ook de spectaculaire levensgrote 360 graden projecties en de speciale effecten zoals de regenbuien die niet enkel op de wanden maar ook op de grond geprojecteerd worden of de onderzeewereld waar witte haaien en kwallen kriskras rondzwemmen en de meteorietenaanval maken het totaalspektakel compleet. De techniek en animaties werden ontwikkeld door de Belgische bedrijven AED en Prismax.  In totaal projecteren zestig beamers beelden op bolle schermen.

Pop-up
‘Bestemming Atlantis blijft tot maart 2022 op de Meir. De infrastructuur biedt de mogelijkheid om op die locatie nog andere verhalen te vertellen.  Eventueel kunnen er zelfs verschillende verhalen per dag doorgaan en kunnen bezoekers hun verhaal kiezen zoals ze een film kiezen in een bioscoop’ vertelt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100.  Dat Studio 100 ook verder blijft inzetten op vernieuwing, blijkt uit de Smile Safari, het kleurrijke selfieparadijs voor gebruikers van Instagram en Tiktok, dat in een aanpalende ruimte is opgesteld.

Smile Safari

Praktisch:  ‘Bestemming Atlantis’, een spectaculaire, humoristische immersive story voor alle leeftijden in de Studio 100 Story Studio aan de Meir 57 te Antwerpen is open op woensdag, zaterdag en zondag. Bezoekers moeten vooraf een uurslot reserveren. Om alles coronaproof te houden, verlopen de bezoeken in kleine groepjes. Ook de andere corona-maatregelen zoals mondmaskerplicht en handen ontsmetten zijn van toepassing.  UVC-lampen en dry-mist zorgen voor een optimale ventilatie van de ruimtes.
Info en tickets: www.storystudio.live