Mamma Mia, dé feelgood musical, is terug!

Op 30 juli starten in Stadsschouwburg Antwerpen weer voorstellingen van de hitmusical  Mamma Mia!  Vanaf 10 september zijn er ook voorstellingen in het Ethias Theater in Hasselt. Met meer dan 50.000 verkochte tickets en extra voorstellingen is het duidelijk dat Vlaanderen nood heeft aan deze feelgood musical. De hoofdcast met o.a. Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Ilsa La Monaca, Evi Hanssen, Govert Deploige, Johan Terryn en Stanny Crets krijgt extra versterking.

De Vlaamse versie van ‘Mamma Mia!’ ging op 7 maart 2020 in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Wegens corona moest echter al na drie voorstellingen gestopt worden.  Met de inachtneming van heel wat coronaproof maatregelen zullen de voorstellingen dan toch kunnen starten op 31 juli en dat is een ware opluchting voor de acteurs en voor producent Deep Bridge. En ook het publiek reageert laaiend enthousiast want met meer dan 50.000 verkochte tickets werden in Antwerpen reeds extra voorstellingen ingelast.  Het werd dus ook extra puzzelen in de agenda’s van de cast en daarom kreeg de hoofdcast versterking. Zo zal de rol van Sky afwisselend vertolkt worden door Michiel De Meyer en Matthew Michel en met Laurenz Hoorelbeke als understudy. Daarnaast werden Wout Verstappen (Ghost Rockers), Michael Longbloed (So You Think You Can Dance), Gian Schrouff, Kato Aerts en Ashia Mintiens ook nog toegevoegd aan het ensemble. Naast haar rol als Ellie, kijkt ook Helle Vanderheyden uit naar Sophie, een hoofdrol die ze afwisselt met Tinne Oltmans, die dit jaar furore maakte in de telenovelle Lisa.

Liefdesverhaal
Mamma Mia!’ vertelt het humoristisch liefdesverhaal van Donna die samen met haar dochter Sophie op een mooi Grieks eiland een taverne uitbaat. Sophie staat op het punt om te trouwen met Sky. Ze wil door haar vader worden weggegeven, maar het is niet duidelijk wie haar vader is. Uit het dagboek van haar moeder blijkt dat er drie mogelijke kandidaten zijn. Sophie nodigt de drie voormalige liefdes van haar moeder uit voor het huwelijksfeest en hoopt zo te weten te komen of Bill de ontdekkingsreiziger, Sam de architect of Harry de bankier haar échte vader is. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen. Samen met haar vriendinnen haalt ze herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio ‘Donna and the Dynamo’s’ waarbij de hits van Abba door de zaal klinken.  Bij de première kon het enthousiaste publiek het niet nalaten om mee te zingen, in de handen te klappen of een dansje te wagen bij nummers als ‘Dancing Queen’, ‘Super Trouper’, ‘Chiquitita’ of ‘Mamma Mia!’. Met corona moet het publiek blijven zitten, maar dit zal beslist de feelgood stemming niet bederven.

Praktisch:
Voorstellingen van de musical ‘Mamma Mia!’ in Stadsschouwburg Antwerpen lopen nog tot 4 september. Door het groot succes werden nieuwe speeldata ingelast. Vanaf 10 september zijn er ook voorstellingen in het Ethias Theater in Hasselt. Info en tickets: deepbridge.be