Knokke-Heist haalt wereldprimeur met eigen Gault&Millau gids

Op 31 augustus stelde Gault&Millau zijn nieuwste culinaire gids Gault&Millau ‘A taste of Knokke-Heist 2021’ voor.  De badstad haalt hiermee een wereldprimeur want geen enkele gemeente over de hele wereld heeft tot nog toe een eigen culinaire Gault&Millau gids. Naast een selectie van de betere adressen uit de regio, van toprestaurants tot lekkere speciaalzaken,  bevat de gids ook een ‘Special Selection’ en extra thema’s zoals streekproducten.

Wereldprimeur
Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd waardoor het een absolute koploper is op gastronomisch gebied. De nieuwe culinaire gids Gault&Millau ‘A taste of Knokke-Heist 2021’ is dan ook de bekroning van de talloze inspanningen die de gemeente samen met de lokale handelaars dagdagelijks levert om het gastronomisch landschap naar een nog hoger niveau te tillen.  Deze nieuwe gids is meteen ook een wereldprimeur want wereldwijd heeft geen enkele gemeente haar eigen culinaire Gault&Millau gids.   

A taste of Knokke-Heist
De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze 148 referenties verdeeld over 4 verschillende categorieën. De 140 pagina’s tellende gids bevat een gastronomische selectie van de zaken met een Gault&Millau score en de toekenning van de koksmutsen. De Knokke-Heist ‘Special Selection’ bevat 50 leuke extra adressen om lekker te eten en te drinken.  Er is ook een selectie ambachtslieden en delicatessezaken, gaande van bakkers, beenhouwers en traiteurs tot vishandelaars, groenten- en fruitwinkels, ijssalons en wijnwinkels. En tenslotte is er ook een selectie beachbars.  In de gids komen ook extra thema’s aan bod zoals lokale streekproducten, de markten, aan te raden zaken in de aanpalende Zwinregio, een terugblik op de Knokke-Heistse Gault&Millau award winnaars van de laatste jaren, interviews met bekende foodies, de keuken van AZ Zeno en de ART Tour Knokke-Heist. Alle geselecteerde adressen ontvingen een sticker om aan de zaak aan te brengen zodat de consument de geselecteerde adressen gemakkelijk kan herkennen.
De Gault&Millau Knokke-Heist gids werd gedrukt op 49.000 exemplaren en wordt gratis verstrekt aan inwoners, tweedeverblijvers en seizoenshuurders van Knokke-Heist. De gids is ook verkrijgbaar bij Toerisme Knokke-Heist en in de lokale boekhandels. Kostprijs 19,95 euro.

Info: Alle referenties uit de Knokke-Heist gids staan op een nieuwe website www.atasteofknokkeheist.be.