Deep Bridge geeft nieuwe dimensie aan Robin Hood

Vanaf 9 oktober gaat de sprookjesmusical ‘Robin Hood & Ik’ in Capitole Gent.  ‘Robin Hood & Ik’ is de eerste sprookjesmusical na de heropstart. Net als voor ‘Doornroosje’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’ geeft Deep Bridge ook aan dit bekende verhaal een nieuwe dimensie.  De vele leuke grappen, grollen en supercoole muziek zorgen beslist voor een feelgood moment waar we allen naar snakken.

Het verhaal
‘Robin Hood & Ik’ vertelt het verhaal van Robin Hood en zij bende vrijbuiters. Terwijl Koning Leeuwenhart een oorlog uitvecht in het Heilig Land, zwaait zijn door en door slechte broer de scepter over het land. Met de hulp van de Sheriff van Nottingham steelt hij van de arme mensen. Tot Robin er schoon genoeg van krijgt en al het geld rooft. Iets waar de Sheriff niet kan mee lachen. Als dan ook nog eens zijn nichtje Marianne verliefd wordt op Robin is het hek helemaal van de dam. Maar stel nu eens dat Robin Hood niet bestaat en het hele verhaal misschien verzonnen is?

Eigen twist
Tijdens de lockdowns werd door het team van Deep Bridge hard gewerkt aan de ontwikkeling van shows voor een nieuw theaterseizoen.  ‘Robin Hood & Ik’ was één van die projecten die op 26 februari van dit jaar in première zou gaan. Omdat het toen niet kon, is het nu vol verwachting uitkijken naar 9 oktober om de volledig nieuwe versie van het bekende sprookje ‘Robin Hood’ te bekijken. Bij Deep Bridge kijken ze alvast uit naar de reacties van het publiek: ‘Na de vorige musicals weten we ondertussen hoe een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families er in deze tijd moet uitzien. Wie ons, Stany Crets en de rest van het creatieve team een beetje kent, weet dat we dat verhaal een eigen twist gaan geven, met humor en heel wat eigentijdse accenten’

Ketnet-wrapper
De volledige cast van ‘Robin Hood & Ik’ is ondertussen gekend. Aaron De Veene speelt de rol van Robin Hood en Lynn Van den Broeck vertolkt Marian. Ketnet-wrapper en MNM-dj Sander Gillis kreeg de rol van Broeder Tuck. Actrice Charlotte Suijs speelt Jessy. De populaire Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers zijn terug van de partij en het wordt uitkijken hoe dit komische duo het publiek zal entertainen. Floris Devooght en Helle Vanderheyden debuteren als regisseur en choreografe. Ad Van Dijk zorgt voor de muziek en Stany Crets tekende het scenario.

Praktisch: ‘Robin Hood & Ik’ speelt vanaf 9 oktober in Capitole Gent en vanaf 23 oktober in het Trixxo Theater Hasselt. Vanaf 29 oktober loopt de musical ook in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info op www.deepbridge.be