Pop-up croque-monsieur bar opent in Brussel!

Kaas uit Zwitserland en de Brusselse gids Brussels’ Kitchen sloegen de handen in elkaar en openen op 14 oktober een pop-up croque-monsieur bar in Restaurant Liesse aan de Avenue Adolphe Demeur 57 te 1060 Sint-Gillis. Deze pop-up wordt dé hotspot waar cheese addicts volop kunnen genieten van nieuwe culinaire ontdekkingen en gezelligheid.

Croque-monsieur, een snel klare maar o zo heerlijke snack die zowel jong als oud lusten. Dankzij die kwaliteiten schopte de croque-monsieur het tot een culinaire klassieker in de dagelijkse keuken.  Een klassieke of vegetarische croque-monsieur, milde of intense kaas: de mogelijkheden zijn legio. Bovendien valt smeltkaas bij zowat iedereen in de smaak en is melty cheese, dé grote food trend van het moment. Reden genoeg dus voor Kaas uit Zwitserland om samen met de Brusselse foodie- en restaurantgids  ‘Mr. Suisse x Liesse te openen. Dit pop-up restaurant is gedurende  zes weken volledig gewijd aan dit streetfood icoon.

Brussels’ Kitchen

Signature croques
In het pop-up restaurant kan je proeven van de klassieke croque-monsieur met ham en keuze uit zes verschillende Zwitserse kazen.  Zes Brusselse chef-koks creëerden ook een eigen versie van deze klassieker. Naast het vaste menu zal elke week een duo, bestaande uit een chef-kok en een Brusselse kaasmeester, drie tijdelijke signature croque recepten introduceren.  De deelnemende chefs zijn: Anh-tu Pham die in restaurant Nénu op een hedendaagse manier teruggrijpt naar de Vietnamese keuken. Ronnie Bush, chef van het hippe op het Midden-Oosten geïnspireerde restaurant Le Conteur. Francesco Cury & Ugo Federico, eigenaars van Racines die net hun nieuw project Monella lanceerden.   Louise & Emma, chefs van Le Cartel dat zich toelegt op echte Mexicaanse taco’s en  Mathias Smet, chef van Frank, een restaurant gespecialiseerd in Australisch ontbijt.  De chef-koks hebben, samen met hun kaasmeester, elk drie croque-monsieurrecepten op basis van Zwitserse kazen ontwikkeld die een week lang op het menu van het pop-up restaurant staan. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen genieten van een Kymcheese, een croque op basis van Vacherin Fribourgeois AOP Rustic met kimchi, een Koreaanse specialiteit, en een Gochujang-mayonaise. Verder staat ook een licht pikante Quesadilla van chorizo en Emmentaler AOP en de Very Veggie, een croque met auberginechutney, Tête de Moine AOP en een spiegelei op de kaart.

Menu Kimcheese

Vijfsterrencroque
Tijdens de ‘Michelin Star Croque Week’ die plaatsvindt van 17 tot 22 november, staan er recepten van twee sterrenchefs op het menu van het pop-up restaurant. Viki Geunes van het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte en Lionel Rigolet van het tweesterrenrestaurant Comme chez Soi hebben elk een exclusief recept op basis van Zwitserse kazen bedacht. Samen hebben zij ook een vijfsterrencroque-monsieur op basis van Le Gruyère AOP gecreëerd.
Beelden Vivi-Pham Photography
foto cover: Frank Veggie croque