Winterland Hasselt biedt winterplezier voor jong en oud

Vanaf 20 november tot 9 januari gaat op het Kolonel Dusartplein in Hasselt de 13e editie van Winterland Hasselt. Met een Covid Safe Ticket kan iedereen gratis genieten van 13.000 m² winterpret met centraal de 1.000 m² overdekte schaatsbaan, het Grand Café, de Aspen Lounge én de Spiegeltent. En uiteraard is er ook hoog bezoek van Sinterklaas en de kerstman. 

©Chrétien Paesen

Veilig Winterland
Met een gemiddelde van 600.000 bezoekers per jaar groeide Winterland Hasselt uit tot het grootste eindejaarsevenement van Limburg. Winterland Hasselt is immers een unieke formule door de combinatie van de traditionele eindejaarsmarkt met een uniek entertainmentprogramma.  En ook dit jaar wil Winterland mensen weer veilig bij elkaar brengen.  Organisator Maurice Schoenmaeckers  heeft alle vertrouwen in deze Corona-safe-editie. Bezoekers worden bij de in- en uitgangen gecontroleerd op het Covid Safe Ticket en als het groen lampje brandt, mogen ze op het terrein zonder mondmasker rondlopen. Wie zich veiliger voelt mét mondmasker kan dit uiteraard dragen. De organisatoren blijven de duur van Winterland permanent in contact met de betrokken instanties om de laatste maatregelen te volgen.

Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick © Johannes Vande Voorde

Entertainmentprogramma
Natuurlijk kunnen de bezoekers van Winterland Hasselt zich op Winterland Hasselt tegoed doen aan een massa winterpret, allerlei lekkernijen en gauw nog enkele geschenkjes voor onder de kerstboom kopen. Maar het attractief entertainmentprogramma willen ook weinigen missen.  De Spiegeltent is alvast the place to be voor stand-up comedians Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick die er een voorsmaakje geven van hun 3de #eindejaarsconference. Els De Schepper komt er tijdens een ludieke lezing haar boek ‘Jij krijgt een pluim’ voorstellen en de bekende Hasselaar Jos Tuts houdt er een jenevervoorstelling. En singles die een ‘les op het ijs’ willen, kunnen naar ‘Skate 4 singles’. Op de muzikale zondagen tekenen o.a. Ayla Dunes, maar ook de 75-jarige instrumentalist Yvan Guilini die er zijn eerste publieke showcase geeft.  Naast Country en Salsa is er dit jaar ook het Bal Populair met DJ Rikky.  Oudejaar vier je in het Grand Café, met een etentje (vooraf reserveren), gevolgd door een knalparty met DJ Kurt Frederickx en het exclusieve optreden van The Southside Tempatations.  Er is ook nog een prikkelarme dag en in samenwerking met de Lorka, keert bistro De Tafelhut wegens succes terug in een grotere versie. Nieuw dit jaar is de ‘Winterland Closing Party’ die zaterdagavond 8 januari de 13e editie afsluit.

Hoog bezoek
De allerkleinsten kunnen op woensdag  1 december terecht op Winterland Hasselt voor de intocht van Sinterklaas, waarbij de goedheilige man hen trakteert op iets lekkers. Een week later, op woensdag 8 december neemt de kerstman zijn intrek in ‘Het huis van de kerstman’, jaarlijks goed voor gemiddeld 30.000 bezoekers.

Praktisch: Winterland Hasselt gaat door van 20 november tot 9 januari op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.  De toegang is gratis. Bezoekers moeten aan de ingang het Covid Safe Ticket tonen. Het volledige programma vind je terug op www.winterland.be