Kerststad Valkenburg, de meest sfeervolle plaats in Nederland

December is de donkerste periode van het jaar, maar dat geldt niet voor Valkenburg.  Tijdens de eindejaarsperiode bruist de verlichte stad van de vele kerstfestiviteiten. Om volop te genieten van de unieke kerstsfeer, trek je best een paar dagen uit. Een ideale verblijfsbasis is CityKamp Valkenburg-Maastricht, powered by Huttopia.

Unieke grotten
Valkenburg is bekend om zijn mergelgrotten die ideale locaties zijn voor kerstevenementen.  De  Gemeentegrot van Valkenburg herbergt de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De gezellig verlichte mergelgangen zijn gevuld met stands met leuke cadeaus en andere kerstartikelen. Daarnaast zijn er ook diverse kraampjes met lekkere hapjes en drankjes.

Kerst in de Fluweelengrodt

Vanaf begin december loopt Winter Wonderland in de Wilhelminagrot waar een levensgrote kerststal staat.
De Fluweelengrot onder de kasteelruïne in Valkenburg biedt een uniek schouwspel door de bijzondere combinatie van een 18e-eeuwse kapel met diverse kraampjes en muurschilderijen uit verschillende tijdperken.
Het sprookjesbos Valkenburg is vanaf 12 november omgetoverd in magische kerstsfeer. Voor een vleugje avontuur zijn de groeven onder het park geopend voor interactieve wandelingen.

Santa’s Village in het centrum van Valkenburg is een gezellige kerstmarkt met kraampjes en chalets waar je leuke kerstartikelen, lekkernijen en  warme drankjes vindt. En natuurlijk kan je daar ook de Kerstman ontmoeten.

Christmas Ligts Ars
Tijdens Christmas LightArts wordt Valkenburg verlicht door lichtkunstenaars van over de hele wereld. De projecties die op de verschillende gevels van de stad tot leven komen, zijn geïnspireerd op de middeleeuwse geschiedenis en kersttradities van Valkenburg. De lichtshows beginnen op 1 december en duren tot 30 januari en zijn dagelijks van 17 tot 22.30u te bewonderen bij de Geulpoort, de stadsmuur in Halderpark, het Spaanse Leenhof, de kerk bij het Walramplein en de Berkelpoort.  De toegang is gratis.

CityKamp
Om volop te genieten van deze unieke kerstsfeer in Valkenburg kan je best een paar dagen uittrekken. Logies is trouwens geen probleem want op nog geen 2 km van Valkenburg en 15 km van Maastricht opende medio juli CityKamp Valkenburg-Maastricht, powered by Huttopia. Midden in de natuur vind je hier comfortabele chalets en pipowagens voor een verblijf in het bos, en toch op loopafstand van Valkenburg. Daarnaast zijn er ook 300 verschillende staanplaatsen voor een verblijf in eigen accommodatie. Info: www.huttopia.com

Info en tickets kerstactiviteiten en actuele corona-maatregelen: www.kerststadvalkenburg.nl