Derde bioscoopfilm van Nachtwacht in première

Vanaf 15 december kunnen fans van Nachtwacht de nieuwste film ‘De Dag van de Bloedmaan’ gaan bekijken. Wij konden de film al zien en moeten toegeven dat er toch heel wat spanning in de filmzaal hing.

‘Als het even te spannend wordt dan hou je je handen voor je ogen en pier je tussen je vingers’ raadde Vlad, de vampier aan bij het begin van de première in Kinepolis Antwerpen. En sommige momenten gingen we op het puntje van de stoel zitten om de spanning te breken. Maar het was weer heerlijk om te zien hoe na ‘De Poort der Zielen’ en ‘Het Duistere Hart’ Nachtwacht nog steeds heel populair is.

In deze derde Nachtwacht-film staat de weerwolf centraal. Vlad (Louis Thyssen), Keelin (Céline Verbeeck) en Wilko (Gio Kemper) komen terecht in het rijk van de weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino (Begir Memeti), de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea (Nora Gharib) wil hij de weerwolven de moderne tijden inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig monster, maar is dit monster ook onverslaanbaar voor de Nachtwacht?

Praktisch: Nachtwacht ‘De Dag van de Bloedmaan’ is een coproductie van Ketnet en Studio 100. De film is vanaf 15 december te zien in alle Vlaamse en Brusselse bioscopen.

Wilko, Keelin en Vladimir van de Nachtwacht komen naar Kinepolis om hun nieuwe film persoonlijk voor te stellen. Op zaterdag 18 december bezoeken ze Kinepolis Brugge, Kortrijk en Gent. Zondag 19 december is het de beurt aan Antwerpen, Hasselt en Leuven.
Reserveer je tickets alvast op www.kinepolis.be