Codorníu lanceert feestelijke limited edition

2022 is een feestjaar voor het Spaans familiebedrijf Codorníu want het prestigieuze wijnhuis bestaat 150 jaar. Codorníu introduceerde ook als eerste de mousserende wijn. Om deze dubbele feestvreugde te vieren lanceert Codorníu een limited edition fles in een stijlvol Catalaans Modernistisch jasje.

Het was Josep Raventós die in 1872 bij Codorníu de eerste Spaanse vorm van schuimwijn creëerde. Raventós Codorníu schrijft al vijf eeuwen een wijnverhaal. Het oudste document in het bezit van Codorníu vermeldt de wijngaarden van Jaume Codorníu. Het bevestigt bovendien dat de familie reeds in 1551 over wijnpersen, wijnvaten en wijntanks beschikte. In 1659 verenigt het huwelijk tussen Anna, de erfgename van Codorníu en Miquel Raventós twee van de belangrijkste wijndynastieën. Een prestigieus wijnhuis met internationale allure was geboren. Met 15 iconische wijnmakerijen, verspreid over Spanje, Argentinië en Californië evenals 3.000 ha eigen wijngaarden, is Raventós Codorníu een van de belangrijkste wereldwijde leiders in wijnbouw en vinificatie-expertise.

Limited Edition
Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Codorníu en van cava brengt het gerenommeerde wijnhuis een hommage aan het Modernisme met de Codorníu Limited Edition met een Reserva met een traditionele blend. De Brut Reserva Cava die 15 maanden gerijpt heeft, is gemaakt van de traditionele rassen van Penedès, Macabeo, Xarel-lo en Parellada, aangevuld met een van de Codorníu-rassen bij uitstek, Chardonnay.
Codorníu Limited Edition heeft een bleek strogele kleur en is een cava met zeer fijne belletjes. De primaire aroma’s zijn afkomstig van de druivensoorten (citrusvruchten, amandelbloesem,…)Zij worden vergezeld door de smaak van brioche en noten.  Een delicate helderheid en een goed uitgebalanceerde frisheid voor het smaakpalet.  Codorníu Limited Edition is ideaal als aperitief, bij tapas of bij (gerookte) vis, pasta, vleeswaren en wit vlees.

Catalaans Modernistisch jasje
Zowel de inhoud als het design van de fles vormt een oenologisch kunstwerk. De fles is versierd met de traditionele techniek van arabesken en brokaten die elegantie en luxe oproept. Een gedistingeerd reliëfontwerp van bloemmotieven en de contouren van granaatappel in schitterend goud, vormt een mooi contrast met de matte chocolade achtergrond. De creatie is geinspireerd op de decoratieve kunsten van het Modernisme, maar ook op de kunst van de Middeleeuwen.  Codorníu is trouw aan zijn oorsprong. Met deze nieuwe cava brengt het merk opnieuw hulde aan het Catalaans Modernisme, een eeuw na het einde van een transformerende beweging die nauw verbonden is met het familiebedrijf. De wijnmakerij is het werk van Puig y Cadafalch, een van de beroemdste architecten van het modernisme, samen met Domènech y Montaner en Gaudí.

Praktisch: Codorníu Limited Edition kost 9,99 euro en is beschikbaar in de supermarkt