Antwerpen Proeft kiest voor topweekend van Hemelvaart

De 14e editie van het restaurantfestival ‘Antwerpen Proeft’ gaat dit jaar door in e rond de site van de Waagnatie van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei.  Op hét foodfestival van België bieden gerenommeerde restaurants, jong keukengeweld en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro.

Gestart in 2007 groeide Antwerpen Proeft uit tot hét toonaangevende meerdaagse restaurantfestival van België. Nergens anders vind je op één adres en op  één en hetzelfde moment zo maar even 60 topgerechten voor 6 of 7,5 euro, wat een fractie is van de gangbare restaurantprijs.  Bekende speciaalzaken en artisanale namen vervolledigen de line-up. Bezoekers aan het foodfestival kunnen daarenboven ook deelnemen aan gratis kookdemo’s en interactieve workshops met professionele AEG-chefs.
Ambassadeur van Antwerpen Proeft is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane. Ere-ambassadeurs zijn onder meer sterrenchefs Johan Segers van ’t Fornuis, Roger van Damme van Het Gebaar en Désirée en Viki Geunes van Zilte.
Hoofdpartner van Antwerpen Proeft is het merk AEG van Electrolux, een wereldwijde speler in huishoud- en keukentoestellen met een sterke focus op innovatie.

Culinaire verwennerij
‘Het verlengd weekend van Hemelvaart en Antwerpen Proeft zijn altijd een perfecte match gebleken’ vertelt organisator Claudia Engelen.  ‘Wat is er op een vrije donderdag of brugdag leuker dan je in ‘t stad te laten verwennen door een uitgelezen selectie van 30 toprestaurants, helemaal live en op een unieke locatie?  Ook de kans op zonnig weer is einde maand mei hoog. Een vakantiegevoel aan de Schelde en Waagnatie is natuurlijk altijd mooi meegenomen’ lacht Engelen. ‘Zo wordt ons festival voor veel bezoekers meteen ook een happy begin van de zomer. Al hoeft wat minder zon geen probleem te zijn. Want zowel buiten als binnen vind je toffe stands van restaurants, bars en terrassen’.

Praktisch: Antwerpen Proeft heeft plaats in en rond de cultuurhistorisch waardevolle Waagnatie, aan de Schelde in de Antwerpse wijk het Eilandje. De online ticketverkoop voor Antwerpen Proeft start op zaterdag 19 maart met een voordeeltarief voor snelle beslissers. Op het festival krijgt elke bezoeker een gratis drankje.

Info en tickets: proeft.be