Plopsa stelt Plopsaqua Mechelen Zennebad voor

Na het overdonderend succes van Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit, krijgt Mechelen nu ook haar eigen Plopsaqua-waterpark op de site van Technopolis Mechelen.  Plopsaqua Mechelen Zennebad wordt een investering van 50 miljoen euro.

Sport en educatie
Plopsaqua Mechelen Zennebad komt op de site van Technopolis en zal bestaan uit een reusachtig stedelijk gedeelte en een gigantische, recreatieve zone met verschillende zwembaden, glijbanen en waterspeeltuigen.
Voor het grote aantal zwem- en watersportclubs wordt Plopsaqua Mechelen Zennebad een nieuwe thuis na het sluiten van het stedelijke zwembad ‘Geerdegemvaart’. Het stedelijke gedeelte, luisterend naar de naam ‘Zennebad’, zal drie baden tellen: een zwembad van 25 meter op 34 meter met meer dan 15 banen en een grote tribune voor de waterpolo, (zwem)scholen en clubs. Een zone met een diepte van 4 meter zorgt voor een stevige professionalisering voor de duikers. Voor de beginnende zwemmers is er een kleiner 25-meterbad en instructiebad voorzien.

Unieke thema’s
De recreatieve zone krijgt een unieke thematisering met Kabouter Plop, Samson en Bumba in de hoofdrol en zal bestaan uit een spectaculaire glijbaantoren met verschillende glijbanen, een golfslagbad met licht- en geluidseffecten, een Wild River, een waterspeeltuin met diverse waterspeeltuigen, een peuterbad, verschillende bubbelbaden en een ruim buitenzwembad met grote ligweide.

Groen en milieuvriendelijk
Het nieuwe Plopsaqua Mechelen Zennebad wordt geïntegreerd in de omgeving. Het belevingsplein, een aangename groene verblijfsruimte in open lucht, functioneert als centraal ontmoetingsplein waarrond de gebouwen gegroepeerd zijn.  Voor de bouw van Plopsa Mechelen Zennebad is een beperkte boskap noodzakelijk, maar het Zennebeemdenbos blijft voor 88% intact. Het deel dat verdwijnt, wordt elders op het grondgebied van de stad Mechelen  dubbel gecompenseerd waardoor Mechelen nog groener wordt. Daarnaast zet Plopsa ook in op diverse ecologische technologieën zoals een eigen waterzuiveringsstation, zonnepanelen,  scenografische verlichting en een warmtekrachtkoppeling-systeem dat leidt tot een optimale energiebesparing. Plopsaqua Mechelen Zennebad is vlot bereikbaar te voet, met de fiets, met de auto en ook met het openbaar vervoer.

Info: www.plopsaquamechelen.be
foto’s: plopsa.be