The Sound of Music gaat eindelijk in première

Vanaf 3 april gaat de Vlaamse musicalversie van ‘The Sound of Music’ eindelijk in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Zowel de artiesten als het publiek zit al twee jaar ongeduldig te wachten.  Maar nu de theaters eindelijk groen licht kregen om hun deuren te openen en voor een volle zaal te spelen, is het enthousiasme om te spelen heel groot.

Actueler dan ooit
Het verhaal van ‘The Sound of Music’ kent iedereen omdat de wereldberoemde film vaak in de kerstperiode op tv komt.  Maria, in de film gespeeld door Julie Andrews, heeft het moeilijk om zich aan te passen aan het kloosterleven.  Ze is dan ook maar al te blij als Moeder Overste haar als gouvernante naar de familie Von Trapp stuurt.  De zeven Von Trapp kinderen zijn opgevoed volgens een militaire discipline en Maria maakt van de afwezigheid van Kapitein Von Trapp gebruik om daar verandering in te brengen.  Maria verovert hiermee het hart van de zeven kinderen en ook van hun vader…
Het hele verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Met de laatste ontwikkelingen in Oekraïne, krijgt de musical ook een actuele dimensie.

Fantastische cast
In ‘The Sound of Music’ vertolkt Ianthe Tavernier de rol van Maria en Koen Van Impe geeft gestalte aan Kapitein Von Trapp. Peter Thyssen neemt de rol van ‘Oom Max’ voor zijn rekening en An Lauwereins speelt ‘Moeder Overste’. Zangeres en presentatrice Geena Lisa maakt in deze musical haar debuut als ‘Barones Schräder.  Verder wordt de hoofdcast aangevuld met o.a. Charlotte Suijs en Pieter Casteleyn die respectievelijk Liesl en Rolf spelen. Op het podium krijgen ze het gezelschap van de kinderen Von Trapp, die na audities werden geselecteerd.

Praktisch: Voorstellingen van ‘The Sound of Music’ gaan vanaf 3 tot 24 april door in Stadsschouwburg Antwerpen en nadien in Trixx Hasselt.

Tickets en info: www.deepbridge.be