Festivaria brengt ‘Singin’ in the rain’ naar het Donkmeer

Onder een stralende lentezon stelde Festivaria vanmiddag de hoofdcast voor van de nieuwe openluchtmusical ‘Singin’ in the Rain’ die dit jaar van 19 augustus tot 3 september doorgaat op het Donkmeer in Berlare. Naast Michiel De Meyer bestaat de hoofdcast uit Nordin De Moor, Hilde Van Wesepoel en Daphne Wellens.

De musicals op het Donkmeer in Berlare zijn legendarisch en liefhebbers kijken er om de twee jaar dan ook naar uit om dit spektakel bij te wonen.  Na de succesvolle Titanic (2019) die al voor de première uitverkocht was,  moesten we door omstandigheden echter drie jaar wachten.  Maar bij Festivaria heeft iedereen er zin in om ook van deze editie een topper te maken.  Ook de hoofdcast heeft er zin in en dat zagen we toen Michiel De Meyer (Don Lockwood), Nordin De Moor (Cosmo Brown, goede vriend van Don), Hilde Van Wesepoel (Lina Lamont) en Daphne Wellens (Kathy Selden) tijdens de persvoorstelling enkele nummers brachten.  Nog een reden voor het succes van deze openlucht musicals is de precisie waarmee de creatives zorgen voor authentieke decors en kostuums en special effects.

De musical ‘Singin’ in the Rain’ is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952 die gebaseerd was op het boek van Betty Comden en Adoph Green. De liedteksten zijn van de hand van Arthur Freed en de muziek werd geschreven door Nacio Herb Brown. De musical ging op 30 juni 1983 in première op West End Londen. Twee jaar later ging de voorstelling op Broadway waar intussen al meer dan 400 voorstellingen gespeeld werden.  De musical ging ook internationaal en was o.a. te zien in Noorwegen, Frankrijk, Australië en Rusland.

‘Singin’ in the Rain’ neemt het publiek mee naar het swingende Hollywood van de jaren ’20 waar ze kennis maken met Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film.  In de studio denkt iedereen dat die twee een dolverliefd koppel zijn maar Don zegt dat ze gewoon goede vrienden zijn. Dit duo speelt de ene succesproductie na de andere tot de geluidsfilm zijn intrede doet. Diva Lina blijkt een vreselijke stem te hebben waardoor Kathy Selden, het échte lief van Don, haar moet dubben.  De jaloezie stijgt ten top maar de vraag is of Lina er nog in slaagt om het hart van Don te veroveren.

Praktisch: Singin’ in the Rain gaat van 19 augustus tot 3 september op het Donkmeer in Berlare. Tickets en info: festivaria.eu