Dino’s bezetten het strand van Middelkerke

 

Van 1 juli tot en met 11 september wordt het superdruk op het strand van Middelkerke ter hoogte van het De Greefplein. Naast de gewone badgasten zullen daar immers een aantal dinosauriërs neerstrijken. Gelukkig geen echte, maar wel als gigantisch grote zandsculpturen.  Groep 24, MB Presents en de Gemeente Middelkerke zijn nu al overtuigd dat de nieuwe editie van het Zandsculpturenfestival een topevenement aan de kust wordt.

Nieuwe locatie
Het Zandsculpturenfestival FC De Kampioenen was vorig jaar een dankbaar thema voor de vele Vlamingen die voor een staycation kozen.  De eerste Middelkerkse editie klokte uiteindelijk af op meer dan 100.000 bezoekers.  Voor de organisatoren was het duidelijk dat Middelkerke een ideale plaats is voor het Zandsculpturenfestival.  Een minpunt was echter dat de locatie minder goed bereikbaar was met het openbaar vervoer.  En dus ging men op zoek naar een nieuwe en beter bereikbare locatie.  Dat wordt het strand ter hoogte van het De Greefplein. Het gloednieuwe festivalterrein is 5000 m2 groot en ligt aan de tramhalte ‘De Greefplein’.

Internationaal thema
FC De Kampioenen van vorig jaar was een leuk thema, maar dan moest je wel de personages en hun verhalen kennen.  Het thema was dus minder geschikt om ook buitenlandse toeristen aan te trekken.  Om dit jaar bezoekers uit alle windstreken aan te trekken, kozen de organisatoren voor een thema dat alle taalbarrières overstijgt en zowel jong als oud aanspreekt: dinosaurussen.

Zand en fun
Voor de Zandsculpturenfestival FC De Kampioenen werd door de zandsculpteurs zo’n 40.000 ton zand gebruikt. De velociraptor, de stegosaurus, de T-Rex en andere dinosaurussen zijn reuzegrote dieren waardoor er zo’n 2.000 ton extra zand zal nodig zijn.  Naast de sculpturen is er ook randanimatie voorzien op het festivalterrein.  De locatie bevindt zich immers in de grootste zandbak van het land waardoor er ook ruimte is voor workshops, een opgravingszone en speciale dino-events.  En de organisatoren vragen het publiek om een ontwerp te maken voor de laatste sculptuur dat een waardige opvolger wordt voor Jefke van vorig jaar.

MIDD Zandsculpturenfestival Middelkerke LC op foto Burgemeester Jean-Marie Dedecker, Schepen Henk Dierendonck en Tom Dedecker, Pieter De Wulf, schepen Dirk De Poorter, Peter Monbailleu en schepen Natacha Lejaeghere. 

Een ‘must see’!
Na een positieve evaluatie van het Zandsculpturenfestival vorig jaar, het nieuwe thema en de nieuwe locatie zijn Groep 24, MB Presents en de gemeente Middelkerke er van overtuigd dat de potentiële bezoekers een topdag zullen beleven.  Ook voor de eigen inwoners is het Zandsculpturenfestival een ‘must see’ en daarom kunnen de inwoners van Middelkerke en de tweedeverblijvers opnieuw genieten van voordeeltickets die enkel te koop zijn aan de toeristische balie.

Praktisch: het Zandsculpturenfestival Dinos in the Sand gaat van 1 juli tot en met 11 september. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.zandsculpturenfestival.com
Met het NMBS Discovery Ticket  krijg je 50% korting op je treinrit.