Les Epicuriales laat opnieuw gastronomisch genieten

Van 2 tot en met 6 juni is het Parc de la Boverie in Luik weer het grootste openluchtrestaurant.  Bezoekers kunnen er een gastronomische wandeling maken langs de tenten die gerund worden door restauranthouders uit de Luikse regio of genieten van hoogstaande gastronomie in de Tente des Chefs.

De prachtige omgeving van het Parc de la Boverie tegenover het Musée de la Boverie en aan de voetgangersbrug ‘Belle Liégeoise is het decor voor de 16e editie van Les Epicuriales.  In het park staan tenten opgesteld waar meer dan 60 chefs hun specialiteiten aanbieden. Bezoekers kunnen een aperitief nemen in een eerste tent, een hoofdgerecht proeven in een tweede tent en een dessert in een derde tent. In de Tente des Chefs wordt elke dag tussen 12 u en 19u30 een vier- of vijfgangenmenu bereid door vier of zes handen.  Dit is de ideale gelegenheid om de creatie te ontdekken van gerenommeerde chef-koks.  De deelnemende chef-koks zijn o.a.  Medhi Kebboul (Savarin la Table, Parijs), Guest Chef of Honor 2022, Thomas Troupin (¡Toma!), Tien Chin Chi (Esprit Buddha, Gosselies), Arnaud Delvenne (Nono Resto), André Le Letty (Maquis Bistro, Parijs), Jean-Philippe Watteyne, Manos Makriagiannikis (Filema in Brussel) en anderen.
Onder impuls van de Waalse Vleesfederatie en het Waals Gewest worden twee specifieke tenten gerund door chef-koks die gespecialiseerd zijn in de perfecte bereiding van exclusief Waals vlees.

Duurzaam evenement
Sinds 2018 is Les Epicuriales een milieuvriendelijk evenement. De locatie in het Boveriepark is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.  De restaurants gebruiken bij voorkeur seizoensgebonden producten die veelal lokaal of bio zijn.  Overmatige verpakkingen worden geweerd en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van wegwerp artikelen.

Betalen met Epi
De toegang tot Les Epicuriales is gratis. Tijdens het evenement kan er enkel betaald worden met Epi. Deze munt heeft een waarde van 2 euro en wordt per 5 of 25 verkocht.  De prijzen van de gerechten die de restaurateurs presenteren, variëren van 3 tot 10 epi.  Op de site staan de menukaarten van elk restaurant met de prijzen.

Praktisch: Les Epicuriales in het Parc de la Boverie in Luik gaat door op donderdag 2 juni vanaf 18 u tot middernacht, de andere dagen vanaf 12 uur tot middernacht. 
Info en prijzen restaurants: www.epicuriales.be

foto’s: ©NCPhotographe