Oost West Thuis Best, een heerlijke vakantiekomedie

Op 3 juli gaat in de Rode zaal van het Fakkeltheater de première van ‘Oost West Thuis Best’.  Regisseur Jeroen Maes stelde een cast samen waarvan het hoog komisch gevoel alvast garant staat voor een zomersucces.

De zomersuccessen zoals Café Beveren, ’t Strand van Sint-Anneke en ‘de Sinksenfoor’ krijgen een waardige opvolger met de voorstelling ‘Oost West Thuis Best’.  Regisseur Jeroen Maes schreef het stuk speciaal voor productiehuis Het Achterland. Daarenboven is hij ook tevreden dat hij voor elk personage een fantastische acteur of actrice vond.  Naast ‘theaterroyalties’ Danni Heylen en Carry Goossens kon hij ook nog de Thuis-acteurs Lynn Van den Broeck en Bart Van Avermaet strikken.  En last but not least vervoegt ook Ann De Winne de cast.  Met deze actrice pur sang met een enorm gevoel voor komische timing zal ‘Oost West Thuis Best’ beslist het succes van de vorige producties evenaren.

Situatiekomedie
Regisseur en schrijver Jeroen Maes weet dat dilemma’s voor de heerlijkste misverstanden zorgen in een komedie.  hoe je een heerlijke komedie moet maken:  In ‘Oost West Thuis Best’ gaat het over het dilemma tussen een veilige wandelvakantie aan de Molse Meren en een zonnekloppersvakantie in Calpe.

Jean en Jenny De Bie knijper er steevast met het voorjaar voor enkele weken tussenuit. Tot voor kort gingen ze steeds naar dezelfde plek, het door Jean zo geliefde Spaanse Calpe.  Vorig jaar moesten ze wegens een vervelend virus echter in eigen land blijven.  Deze ‘staycation’ is Jenny zodanig goed bevallen dat ze dit jaar een wandelvakantie geboekt heeft bij ‘De Molse Meren’.  Dit uiteraard zeer tegen de zin van Jean, maar Jenny’s wil is wet…  Als op de dag van het vertrek de huisvriend Alex nog even binnenspringt, ziet Jean de kans schoon om het vertrek uit te stellen.  Alex is echter niet van plan om lang te blijven want zijn minnares wacht op hem in de auto.  Jenny mag dat zeker niet zien want Rita, de vrouw van Alex, is Jenny’s beste vriendin.  Als dit door omstandigheden toch gebeurt, moeten beide boezemvrienden zich in duizend bochten wringen om zich uit deze situatie te redden…. Het wordt alvast genieten van deze doldwaze vakantiekomedie boordevol misverstanden, volgehouden leugens en heerlijk herkenbare personages.

Praktisch: De zomerkomedie ‘Oost West Thuis Best’ van vzw Het Achterland, geregisseerd door Jeroen Maes, loopt in de Rode zaal van het Fakkeltheater en dit vanaf 1 juli tot en met 14 augustus, telkens op vrijdag en zaterdag om 20 uur en op zondag om 15 uur. . Info en tickets op www.fakkeltheater.be of via 070/246036. Standaardprijs vanaf 29 euro.