Cybex Anoris T i-Size, voor een veilige autorit

Cybex Anoris T i-Size, het eerste autostoeltje met ingebouwde airbag, werd  recent uitgeroepen tot het veiligste autostoeltje ooit.  Alvast een extra geruststelling voor ouders om ook de autovakantie met hun jonge kinderen veiliger te laten verlopen.

Perfecte bescherming
Autovakanties zijn populair bij jonge ouders. Naast een leuke bestemming zijn zij vooral ook bezorgd om de veiligheid van hun jonge kinderen tijdens de autorit.  Airbags zijn al tientallen jaren essentiële veiligheidsvoorzieningen in de auto, maar enkel voor volwassenen.  Om ook de veiligheid van de jonge kinderen te verbeteren, bracht Cybex hierin verandering met de Cybex Anoris T i-Size, het eerste autostoeltje in rijrichting met ingebouwde airbag.
‘De bescherming van jonge kinderen is altijd een uitdaging geweest. Hun hoofd is veel zwaarder dan hun lichaam en hun nekspieren zijn nog niet volledig ontwikkeld.  De Anoris T i-Size heeft in het veiligheidskussen een chip die om de 5 milliseconden een noodstop of een frontale schok detecteert.  De ingebouwde airbag wordt dan in enkele milliseconden geactiveerd en opent zich in de vorm van een C die heel het lichaam van het kind beschermt. Nog voor het kind heeft kunnen bewegen, worden het hoofd en de nek perfect beschermd’, vertelt Franz Peleska, hoofd van het ontwikkelingsteam bij Cybex.

 

Gebruiksgemak
De installatie van de Anoris T i-Size is eenvoudig dankzij een led-scherm dat meteen aangeeft of het stoeltje goed geplaatst is.  Het verstelbare veiligheidskussen wordt met één klik gesloten, wat een snelle, veilige en ergonomische installatie geeft.
Dankzij de Anoris T i-Size reist het kind in de rijrichting zodat het beter om zich heen kan kijken. Het kind heeft in elk groeistadium voldoende plaats om zich vrij te bewegen en dankzij de drie standen verstelbare helling vindt men gemakkelijk de comfortabelste houding voor het kind.

Europees bekroond
De onafhankelijke Eurpese organisaties ADAC, Stiftung Warentest en OAMTC geven het autozitje bij een frontale en zijwaartse schok een score van 0.9 wat een unicum is in de geschiedenis van de tests.  Met deze historische resultaten van de ANORIS T i-Size bevestigt Cybex eens te meer zijn leiderspositie en cruciale rol in autoveiligheid.  Deze historische score beloont het bedrijf dat meer dan 15 jaar research deed.  De resultaten bewijzen tevens de voordelen van de nieuwe airbagtechnologie die het merk ontwikkeld heeft en verankeren zijn positie als leider in de sector. Sinds 11 april beschikt Cybex over zijn eigen testlijn in de hoofdzetel in het Duitse Bayreuth waardoor het de technische kwaliteiten doorlopend kan verbeteren en de veiligheid van jonge kinderen in de auto nog meer kan garanderen.

Praktisch: de Cybex Anoris T i-Size is bestemd voor kinderen vanaf 15 maanden tot 6 jaar. Het stoeltje weegt 12 kg en is verkrijgbaar in 7 kleuren. Prijs 749,95 euro.

foto’s: ©Cybex