Bellewaerde neemt afscheid van iconische Keverbaan

De Keverbaan in Bellewaerde Park is aan haar laatste seizoen toe.  De iconische attractie die meer dan 40 jaar oud is, zal in het voorjaar van 2024 vervangen worden door een unieke waterattractie.

Menig volwassen bezoeker van Bellewaerde Park heeft ooit zijn eerste stappen in de wereld van de coaster gezet met een ritje in de Keverbaan. Deze attractie werd in 1981 gebouwd door de Duitse constructeur Zierer en blijft tot vandaag een zeer populaire attractie bij gezinnen.  De Keverbaan is immers toegankelijk voor kinderen vanaf  90 cm die er hun eerste coasterkriebels in de buik beleven.  Een ritje op de Keverbaan zorgt ook telkens voor dubbel plezier want het parcours van 360 m lang met als hoogste punt 8 m en een snelheid van 36 km/u wordt twee keer afgelegd.  ‘Veel ouders hebben de attractie als kind beleefd en beleven die nu opnieuw met hun eigen kinderen.  Op die manier zorgde de Keverbaan ook voor heel wat nostalgische momenten,’ aldus Filip Van Dorpe, marketing & sales director van Bellewaerde.

Unieke waterattractie
Steven Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde, wil nog geen details kwijt over de nieuwe attractie: ‘Het wordt beslist een nieuwe iconische attractie en een waardige opvolger van de Keverbaan.  Om de timing van voorjaar 2024 te halen, moeten de afbraakwerken van de Keverbaan en enkele gebouwen in de Far West-zone deze winter starten’.

Laatste rit
De zomervakantie is het startschot voor het beleven van een laatste rit op de Keverbaan.  De allerlaatste rit zal plaatsvinden op zondag 6 november om 18 uur.  Wie daar zeker bij wil zijn, kan deelnemen aan de Facebookwedsrijd die vanaf 30 juni gelanceerd wordt op de facebookpagina van Bellewaerde Park.  Iedereen kan er een leuke oude of recente foto van zichzelf bij de Keverbaan uploaden. De vier deelnemers die de meeste stemmen halen tegen het einde van de zomer, winnen tickets voor de allerlaatste rit op de Keverbaan.

Praktisch: Bellewaerde Park is tijdens de zomer elke dag geopend.  Info en tickets: bellewaerde.be/park

coverfoto ©Bellewaerde Park