Lego Discovery Centre opent deuren

Legofanaten kunnen voortaan hun hart ophalen in het nieuwe LEGO Discovery Centre in Docks Bruxsel. Op een oppervlakte van 3.000 m² kan men in 12 zones kijken naar de vele realisaties met meer dan een miljoen van de iconische kleurrijke bouwstenen en zelf ook aan de slag gaan.

LEGO Discovery Centre Brussels is het eerste van de nieuwe generatie LEGOLAND Discovery Centres waarvan er wereldwijd 27 bestaan.  ‘Bij deze nieuwe formule ligt de focus op beleving en interactie’ vertelde LEGO-CEO Michelle Hoeneveld die samen met Marius Lang, general manager The LEGO Groep Benelux met een LEGO schaar het lint doorknipte. 
De beleving begint al bij het binnenkomen van het LEGO Discovery Centre waar bezoekers hun eigen LEGO Minifiguur kunnen samenstellen.  Zij kunnen kiezen uit een biljoen LEGO hoofden, lichamen, benen,  en zo de gekste, coolste of harigste figuurtjes maken.

Een LEGO lichaam zoeken kan hier
Hier vind je het gepaste hoofdje

12 zones
LEGO Discovery Centre is een echt walhalla voor de fans.   De kleinste bouwers kunnen hun hart ophalen in DUPLO Park waar zij samen met hun familie leren puzzels oplossen, met LEGO DUPLO bouwen en naar de eendjes kijken in de DUPLO eendenvijver.  Spelen, verkennen en creativiteit zijn de rode draad doorheen het hele project .  Helemaal de max is Mini World waar niet minder dan 1,5 miljoen LEGO stenen nodig waren voor de bouw van o.a. het Atomium, de Brusselse Grote Markt, het koninklijk paleis, de Eiffeltoren, wolkenkrabbers,…

De LEGO Boom der Verbeelding is een prachtige veelkleurige boom waar bezoekers hun eigen LEGO ideeën op de stam of in de takken kunnen planten en waarbij de Master Model Builder en zijn team graag helpen.  Wie inspiratie heeft om ook buiten onze planeet LEGO constructies te bouwen, kan in ‘Ruimte Missie’ met LEGO Tech een ruimteschip bouwen en het ook lanceren in het digitale universum. 

Ruimte Missie

Om je LEGO bouwwerken naar een hoger niveau te tillen, kan je in de workshop terecht bij de Master Model Builder die unieke insider tips & tricks leert om je vaardigheden te verbeteren.  Met de Imagination Express rijd je door een levensgroot LEGO-decor en in de 4D Bioscoop komen LEGO films tot leven.  In LEGO City ontmoet je LEGO NINJAGO en doorloop je een laserdoolhof.  Uitblazen van al die avonturen kan je in het LEGO café waar je een LEGO DUPLO paard kan voeren. 

Toekomstplannen
Bij het LEGO Discovery Centre hebben ze nog heel wat toekomstplannen. Naast kinderen en hun families zijn ook scholen welkom in het belevingscentrum. Vanaf het najaar biedt het LDC educatieve STEM programma’s aan.  Ook volwassen LEGO fans worden niet vergeten. Er zijn immers plannen om in het najaar Adult Fans Of LEGO- nights te organiseren.

Praktisch: LEGO Discovery Centre  in Docks Bruxsel is gelegen aan de Lambermontlaan 1 t 1000 Brussel. Info en tickets: www.legodiscoverycentre.com/brussels