Europa-Park opent interactieve watercarrousel

Vanaf 2 juli kunnen bezoekers van Rulantica, het waterpark van Europa-Park, met elkaar een verfrissend watergevecht voeren in de gloednieuwe attractie Tønnevirvel. Deze interactieve watercarrousel is een zogeheten twist’n’ splash die wereldwijd voor het eerst geplaatst is in een waterpark.  In het buitengebied van Rulantica worden deze zomer nog nieuwigheden in gebruik genomen.

Uniek waterplezier
De grote vakantie begint en dus opent Europa-Park weer een gloednieuwe attractie, dit keer in het waterpark Rulantica.  Tønnevirvel is meteen ook een wereldprimeur omdat de nieuwe  attractie van het type twist ‘n’ splash voor het eerst in een waterpark geïnstalleerd is.  Tønnevirvel telt negen ronde boten voorzien van oversized waterpistolen die elk plaats bieden aan maximaal zes passagiers. Als de attractie in beweging komt, zakt de vloer naar beneden en bewegen de boten in het kristalheldere water. Ze draaien om de eigen as en tegelijk op drie onderwater platforms. De passagiers kunnen elkaar een nat pak bezorgen, maar ook de toeschouwers kunnen deelnemen aan het spetterspektakel. Zij beschikken op het ‘droge’ namelijk ook over waterpistolen.  Tønnevirvel is ontwikkeld en gebouwd door Europa-Parks eigen attractiefabriek Mack Rides.  

Het glijbanenbastion Svalgurok

Nog meer nieuwigheden
In het buitengebied van Rulantica staat sinds vorig jaar ook het glijbanenbastion Svalgurok.  Vanuit dit bouwwerk vertrekken maar liefst 10 waterglijbanen die de gasten laat landen in het koele nat.  Kleine waterratten kunnen terecht op Snorri Strand waar doeken de kinderen tegen de zon beschermen. Daar zijn drie nieuwe waterglijbanen toegevoegd, evenals een speelhoek waar naar hartenlust geravot kan worden.

Een van de twee nieuwe VIP-yachten

In het buitengebied zijn extra ligstoelen geplaatst. Voor gasten die meer privacy en comfort op prijs stellen zijn er tegen betaling ook strandkorven en strandbedden.  Nog luxueuzer is het vertoeven in een eigen yacht.  Deze zomer gaan er twee nieuwe VIP-yachten ‘voor anker’.  Iedereen die in de buitenlucht een eigen relaxplek zoekt, heeft nu de keuze uit drie pleziervaartuigen met alle luxe die men kan wensen.

Nieuw is ook het 1.400m² zandstrand waarop je onder de zon van de regio Baden lekker actief bezig kunt zijn met bijvoorbeeld beachvolleybal.  Op het nieuwe podium zullen regelmatig artiesten en musici voor entertainment zorgen.  Waterpret maakt ook hongerig en daarom is het aanbod van eet- en drankstandjes deze zomer uitgebreid.

Praktisch:  Rulantica, het waterparadijs van Europa-Park,  gelegen aan Roland-Mack-Ring 1 te 77977 Rust in Duitsland, is het jaar rond geopend.  Het waterpark is dagelijks open van 10 tot 22 u. Hotelgasten hebben een uur eerder toegang.  Van 8 juli tot 11 september vinden iedere avond de Rulantica Vibes plaat. In het buitenbad met poolbar zorgt een DJ voor een chille zomerse sfeer.  Toegang tot de Vibes is in de prijs inbegrepen.
Tickets en info: https://www.europapark.de/de/rulantica

cover: Tønnevirvel, de nieuwe waterattractie

foto’s ©Europa-Park