Festivaria telt af naar première Singin’ in the rain

Vanaf 19 augustus is het Donkmeer in Berlare de setting voor het legendarische musicalspektakel ‘Singin’ in the Rain. Naast Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Hilde Van Wesepoel en Nordin De Moor staan ruim 200 medewerkers klaar om ook van deze openluchtmusical topvoorstellingen te brengen.

Op nog een week te gaan voor de première van Singin’ in the Rain kijken zowel cast als medewerkers uit naar de voorstellingen met het publiek.  Op de open repetitie zei regisseur Bruno Van Heystraeten dat iedereen klaar is voor de spurt naar de eindstreep:  ‘Zoals bij het realiseren van een film zorgen we nu dat elke scène klopt.  Komende week starten we met de eindmontage.  Het moment dat alle scènes één geheel vormen, om er zo een prachtige beleving van te maken in een onvergetelijk kader.  En wij weten het al zeker…  Naast de regen hangt er veel magie in de lucht tijdens elke show’.

De hoofdcast met Michiel De Meyer, Hilde Van Wesepoel, Daphne Wellens en Nordin De Moor

Broadway succes
De musical Singin’ in the Rain is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952, gebaseerd op het boek van Betty Comden en Adolph Green.  De musical ging op 30 juni 1983 in première op WestEnd, Londen en was twee jaar later te zien op Broadway waar meer dan 400 voorstellingen gegeven werden.  Vanaf 19 augustus tot 3 september is deze succesmusical eindelijk ook te zien in Vlaanderen.
In de musical maken we kennis met Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film. Volgens de studio is dit een dolverliefd koppel, maar volgens Don zijn ze gewoon goede vrienden.  Ze spelen de ene succesproductie na de andere.  Maar als de geluidsfilm zijn intrede doet, blijkt Lina een vreselijke stem te hebben.  Kathy Selden, het échte lief van Don, mag haar in het grootste geheim dubben.  Nu stijgt de jaloezie ten top… Kan Lina het hart van Don alsnog veroveren of blijft ze een vedette en valt ze door de mand?

Praktisch:
Voorstellingen van Singin’ in the Rain op het Donkmeer in Berlare gaan door van 19 augustus tot 3 september, telkens om 21 uur. Kaarten en info: www.festivaria.be