Red Star Line, de nieuwe spektakel-musical van Studio 100

De iconische succesmusical 40-45 krijgt vanaf 23 maart 2023 een beloftevolle opvolger met Red Star Line – De Gouden Horizon.  Met een ijzersterk verhaal uit onze Vlaamse geschiedenis,  technische hoogstandjes  en topacteurs Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Lotte Stevens en Ianthe Tavernier krijgen de bezoekers een unieke theaterbeleving.

Universeel en Vlaams
Met Red Star Line brengt Studio 100 een verhaal van bij ons dat bovendien nog steeds actueel is. Eind 19e, begin 20e eeuw was Antwerpen het vertrekpunt van de grote oceaanstomers van de Red Star Line rederij naar New York.  De schepen haalden petroleum in Amerika en op hun terugweg voerden zij passagiers mee die hun geluk wilden zoeken aan de ‘gouden horizon’.  Het Red Star Museum op het Antwerpse Eilandje  vertelt het verhaal van de vele Red Star Line-passagiers.  Voor de musical werkte Studio 100 nauw samen met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum waardoor de voorstelling  geïnspireerd is op de vele levensverhalen die in het museum verteld worden.  

Universeel verhaal
Centraal in het verhaal staan Jan en Marie, afwisselend vertolkt door de duo’s Jelle Cleymans en Ianthe Tavernier en Jonas Van Geel en Lotte Stevens.  In het jaar 1923 schepen honderden reizigers in op zoek naar een beter leven over de grote plas.  Jan en Marie zijn een gelukkig en hecht koppel en dromen ook van een beter leven. Als Jan gevraagd wordt om in Amerika te werken als ingenieur, twijfelt hij geen ogenblik.  Hij vertrekt zo vlug mogelijk en Marie zal hem later achterna reizen…  De vraag is echter of de afstand niet te groot is voor hun liefde.

De 40 meter lange boot van Red Star Line

Technische hoogstandjes
De musicals van Studio 100 zijn niet enkel ijzersterke verhalen maar zijn ook opmerkelijk door de technische hoogstandjes die telkens geïntegreerd worden.  Voor Red Star Line zal dit niet anders zijn.  Het publiek neemt plaats op acht gigantische, rijdende tribunes die allen gestuurd worden door een ingenieus navigatiesysteem. Met evenveel ledschermen en een 40 meter lange boot krijgt dit spektakel een extra dynamisch karakter en kan het publiek genieten van een unieke 360°-beleving. Door gebruik te maken van hoogwaardige hoofdtelefoons komen de meeslepende muziek en het verhaal van Red Star Line op een zeer indrukwekkende manier binnen bij elke bezoeker.  Dit alles maakt de voorstelling ook tot een unieke, once-in-a-lifetime theaterbeleving.

Praktisch:
De spektakel-musical Red Star Line – De Gouden Horizon gaat vanaf 23 maart 2023 in het Studio 100 Pop Up Theater in Puurs. Tickets kunnen nu al besteld worden via http://www.redstarline.nu