Red Star Line maakt vanaf beginscène sterke indruk

Deze middag waren we te gast in het Studio 100 Pop-Up Theater voor een exclusieve preview van de  nieuwe spektakel-musical Red Star Line.  We keken naar de openingsscène en moesten toegeven dat Studio 100 met deze productie een unieke, spectaculaire en ontroerende voorstelling neerzet.  Red Star Line gaat in wereldpremière op 19 maart.

175.000 tickets
Vanaf 23 maart speelt de nieuwe spektakel-musical Red Star Line in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.  Deze nieuwe Vlaamse creatie is de opvolger van de iconische succesmusical 40-45.  En net als zijn voorganger belooft deze nieuwe productie weer een emotionele rollercoaster van formaat te worden met een unieke live-beleving. De bezoekers worden ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat hen meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water.  En nog voor de première stevent Red Star Line af op een succes want momenteel zijn reeds meer dan 175.000 tickets de deur uit.  Er zijn reeds verlengingen aangekondigd tot en met november van dit jaar.

Jelle Cleymans als Jan ©Studio 100

Actueel
Het verhaal van Red Star Line speelt zich af in het Antwerpen van 1923.  Miljoenen mensen waaronder vooral handelslieden, soldaten en boeren wilden de grote plas oversteken om daar een beter bestaan op te bouwen.  Zo ook Jan die samen met Marie een gelukkig koppel vormt.  Het boerenleven oogt echter weinig rooskleurig want de kleine landbouwbedrijven moeten opboksen tegen de opkomende automatisering die enkel de herenboeren zich kunnen permitteren.  Jan krijgt een aanbod om in Amerika aan de slag te gaan als ingenieur en gaat daar ook op in. Marie zal hem later volgen om er, zoals Jan beloofde, ook te trouwen….  De grote oversteek verloopt echter niet zonder gevaar.  Sommigen kunnen hun droom realiseren, maar voor anderen wordt het grote avontuur echter één grote teleurstelling…

De cast
Om dit ijzersterk verhaal op scène te brengen, doet Studio 100 beroep op een al even sterke cast.  De rol van Jan wordt wisselen gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans.  Lotte Stevens en Ianthe Tavernier delen de rol van Marie.  Louise wordt vertolkt door Charlotte Boudry en Charlotte Verduyn.  Voor de rol van Walter tekenen Peter Van den Begin en Peter Van de Velde.  Carry Goossens en Frans Van der Aa delen de rol van Jakob.  Voor Martha zien we Free Souffriau en Laura Seys.  Verder zien we Marleen Merckx en Vera Mann als Rosalie, Jan Schepens en Peter Thyssen als Jef,  Nordin De Moor, Michiel De Meyer en Leendert De Vis als Cyriel, Hilde Van Wesepoel en Goele De Raedt als Zulma en Dirk Van Vaerenbergh en Ludo Hoogmartens als Odillon.

Praktisch:  De spektakel-musical Red Star Line loopt vanaf 23 maart in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs. Tickets en info via www.redstarline.nu