Beleef het authentieke Titanic-verhaal in Belfast

In de nacht van 14 op 15 april 1912 verging de RMS Titanic. Het schip dat eigendom was van de rederij White Star Line werd gebouwd in Belfast.  Op 4 maart heropent het Titanic Quarter in Belfast waar je de ware legende van RMs Titanic-kan ervaren

Belfast was de thuisbasis van de Titanic, en dat is het nog steeds. Het Titanic Quarter in Belfast is een iconische plek die zich situeert naast de Titanic Slipways, de Harland & Wolff  Drawing Offices en Hamilton Graving Dock.  Dit is de plek waar de Titanic werd ontworpen, gebouwd en te water gelaten.  Titanic Quarter omvat Titanic Belfast, een opmerkelijk gebouw met veel maritieme metaforen waaronder waterkristallen, scheepsbogen en het White Star-logo.  In het Titanic Quarter bevindt zich ook het Titanic Hotel, het laatst overgebleven White Star Line schip, de distilleerderij en Discovery Tour. 

Vernieuwde Titanic Experience
De Titanic Belfast bezoekerservaring werd in 2012 geopend ter ere van de honderdste verjaardag van haar noodlottige eerste reis. Het iconische gebouw met de boeg van de Titanic als vormgeving, bestaat uit 9 galerijen over 4 verdiepingen. De attractie voert de bezoeker door de tijd: van Edwardian ‘Boomtown Belfast’ tot het heden met live streaming vanaf de plek waar het wrak op de oceaanbodem ligt.  

Titanic  Experience toont het wereldberoemde verhaal door de ogen van degenen die met hun harde werk en ambitie het schip hebben gebouwd.  In de zelfgeleide Titanic Experience ontdek je de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en verhalen van het schip, evenals de mensen en de stad die haar hebben gemaakt.  De vernieuwde Titanic Experience introduceert het nieuwe thema ‘The Pursuit of Dreams’. In de gerenoveerde ruimtes Never Again, Ballard’s Quest, The Ship of Dreams en The Lasting Legacy, beleeft de bezoeker het authentieke Titanic-verhaal met een indrukwekkende technologie. Een van de pronkstukken van de nieuwe ervaring is een 7,6 meter lang schaalmodel van de RMS Titanic met een verrassingseffect ontworpen en gemaakt door OPERA Amsterdam.   

Nog meer Titanic!
In het Titanic Quarter valt nog meer te beleven.  Zo is er de HMS Caroline, het laatst overgebleven schip van de Slag om Jutland en de SS Nomadic, een voormalige tender van de White Star Line die werd gebouwd om passagiers en post van en naar de Titanic over te brengen.

Belfast Harbour opende in zijn havenkantoor een nieuwe permanente tentoonstelling met de naam “A Port that Built A City” om meer dan 400 jaar maritieme geschiedenis van Belfast te vieren. Titanic Hotel Belfast, geopend in 2017, is gevestigd in het oude hoofdkantoor van Harland & Wolff met de prachtige Victoriaanse tekenkamers met hoge gewelfde plafonds. Verder vind je hier ook de Titanic Discovery Tour, Belfast’s Maritime Mile en de Titanic Distilleerderij waar je de bekroonde Ierse sterke dranken kan proeven.

Meer info:  www.titanicbelfast.com

foto’s: Titanic Belfast