Bellewaerde investeert in nieuwe attracties en duurzaamheid

Bellewaerde Park opent op 1 april het nieuw seizoen met maar liefst zes nieuwigheden.  Naast twee nieuwe familie-attracties is er ook een nieuwe speelzone, werden twee dierenverblijven vernieuwd en komt er ook een gloednieuw restaurant.  Met een prijskaartje van 17 miljoen euro is dit voor Bellewaerde de grootste investering ooit in één seizoen.

Een pretpark ligt er in de winter meestal verlaten bij,  maar dit geldt niet voor Bellewaerde.  Verschillende zones zijn herschapen in een grote werf met kranen en camions die af en aanrijden met materiaal en waar vaklui tegen de klok werken om de deadline van 1 april te halen. 

Filip Van Dorpe aan de werf van wat het nieuw verblijf van o.a. de leeuwen en de giraffen

Wat bezoekers vanaf 1 april mogen verwachten, kwamen we te weten tijdens een ‘werfbezoek’.  Woordvoerder Filip Van Dorpe leidde ons langs de verschillende werven van de nieuwigheden in opbouw.

In de Indiazone vlak tegenover het verblijf van de Amoertijgers wordt de nieuwe attractie ‘Hampi’ gebouwd. Bezoekers gaan daarbij aan boord in een van de gondels van de attractie en tuimelen aan een sneltempo door de lucht. Naast de attractie bevindt zich de speelzone ‘Hampi Playground’, een Indische tempel met een oppervlakte van 400 m2 aan klim- en klauterplezier voor de kinderen.

King’s Table in opbouw

Verderop, in de Canadazone, wordt de nieuwe attractie ‘Psssht Station’ toegevoegd. Deze rondtollende wagon bevindt zich naast de attractie ‘Screaming Eagle’. In het KidsPark kunnen bezoekers terecht in het vernieuwde self-servicerestaurant voor een hapje en een drankje. Het gloednieuw restaurant ‘The King’s Table’ krijgt een middeleeuws interieur. Hier worden de lekkerste klassiekers geserveerd en is er plaats voor zo’n 800 personen.

In de Savannezone krijgt het verblijf van de leeuwen, de Amoertijgers, de Rothschildgiraffen en de Grévyzebra’s een totale make-over.  Het hekwerk is vervangen door natuurlijke barrières zoals water.  Bezoekers kunnen er als het ware in de ogen kijken van een Amoertijger of op dezelfde hoogte als een giraf staan. Het spreekt tot de verbeelding van iedereen, maar in Bellewaerde Park zal dit mogelijk zijn.

Daarnaast worden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd zodat je kan binnen gluren bij de dieren.  Naast de verblijfplaats van de giraffen is een trainingzone waar bezoekers het trainingsprogramma kunnen volgen.

CO2-neutraal
Duurzaamheid wordt binnen het pretprak steeds belangrijker. “Veel bezoekers zijn geïnteresseerd wat we op dat vlak allemaal doen, we blijven dus niet achter. We hadden al een waterzuivering, maar nu zetten we ook in op ‘geothermie’. Deze duurzame verwarmingstechniek onttrekt warmte, maar als het moet ook koelte, aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep. De installatie zal zowel de nieuwe stallen als het vernieuwde restaurant verwarmen. Later komen er nog zonnepanelen. Het is de bedoeling om in de toekomst een CO2-neutraal park te worden.” zegt  Christophe Maertens

Grootste investering ooit

Voor de ontwikkeling en de bouw van deze nieuwigheden is een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien. Dit is meteen de grootste investering in één seizoen ooit. “We kiezen heel bewust voor deze investeringen in zowel attracties, dierenverblijven als restaurant. We zien deze als de perfecte aanvulling voor het bestaande aanbod. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze bezoekers hun ogen zullen uitkijken. Overal waar je in het park gaat, zal er wel iets nieuws te ontdekken zijn,” aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde. Dit vernieuwingstraject zal de positie van Bellewaerde Park als dé ideale gezinsuitstap versterken.

Praktisch
Bellewaerde Park opent de deuren op 1 april 2023. Tickets kosten aan de kassa 42 euro.  Wie online bestelt betaalt 40 euro.  Info en tickets: bellewaerde.be/park