Backstage Productions maakt topcast ‘Calendar Girls’ bekend

Backstage Productions, het Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier maakte de cast bekend van het theaterstuk ‘Calendar Girls’ dat vanaf 21 april te zien is in Theater Elckerlyc.

Calendar Girls is gebaseerd op de succesvolle film uit 2003 die het verhaal vertelt over twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht. 

Net zoals in de film, wordt er ook in het theater een kalender gerealiseerd.  Backstage Producties schenkt de opbrengst van deze kalender aan Stichting Tegen Kanker.  ‘We kennen allemaal wel iemand die getroffen werd door deze ziekte. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste.  Men verwacht dat die aantallen de komende jaren nog steeds stijgen, onder meer door de vergrijzing. Reden te meer dat sensibilisering over kanker en kankeronderzoek, zoals gesteund door verenigingen als Stichting Tegen Kanker, hoog op de agenda moeten blijven staan’, motiveert producent James Cooke deze keuze.

De cast van Calendar Girl bestaat uit: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malsschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn in regie van Katelijne Verbeke vanaf 21 april in Theater Elckerlyc

Praktisch: Calendar Girls, een productie van Backstage Productions gaat van 21 april tot en mt zondag 18 mei in Theater Elckerlyc 85-87 te Antwerpen. Info en tickets: www.backstage-producties.be