‘Gaston & Leo’ leven verder in musical

Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin wat meteen het einde betekende van Vlaanderens meest iconisch en komisch duo. Nu, 30 jaar later, herleeft dit komisch duo in ‘Gaston & Leo – De Hommage Musical’ die vanaf 19 januari 2024 loopt in Theater Elckerlyc.

In ‘Gaston & Leo – De Hommage Musical’ wordt teruggekeerd naar de gouden jaren van de variété.  We zien hoe scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar leren kennen en een stap zetten in de wereld van de variété. In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.  Gaston en Leo wordt beslist een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

In de musical Gaston & Leo’ zal Warre Borgmans de rol vertolken van Gaston Berghmans en Jurgen Delnaet kruipt in de huid van Leo Martin.  
Het script van de musical is van de hand van Kobe Van Herwegen en Frank Van Laecke.  Van Herwegen sprak de afgelopen drie jaar met familie en vrienden die  betrokken waren bij het ontstaan en wedervaren van dit komisch duo.  Frank Van Laecke staat in voor de regie en co-bezieler is Dirk Van Vooren. Martin Michel zorgt voor de choreo en Thomas Van Hauwaert verzorgt de muziek.

Praktisch:  ‘Gaston & Leo – De Hommage Musical’,  een productie van Backstage Communications, loopt vanaf 19 januari 2024 in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen.

Info en tickets: www.backstage-producties.be