Cirque du Soleil brengt Kurios naar Knokke

Vanaf 27 juli geeft Cirque du Soleil voorstellingen van het indrukwekkende steampunkspektakel Kurios in de Grand Chapiteau in Knokke.  En zoals alle shows van Cirque du Soleil is ook Kurios een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek en de nodige humor.

KURIOS™ – Cabinet of Curiosities is de 35ste productie van Cirque du Soleil.  De productie is een verwijzing naar de rariteitenkabinetten uit de 17e, 18e en 19e eeuw, de voorlopers van musea die vaak ook wonderkabinetten genoemd werden.  Aristocraten, handelaars en protowetenschappers verzamelden toen  allerlei curiosa zoals historische relieken, kunstwerken, mysterieuze reissouvenirs en artefacten, die zij in hun prachtige kabinetten opsloegen.

foto’s Mathew Tsjang

Creaties leven
Kurios speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat – een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.

foto’s Martin Girard


2.500 toeschouwers
Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.  Voorstellingen van Kurios gaan door in de iconische tent van Cirque du Soleil die met een hoogte van 18 meter en een diameter van 51 meter dagelijks plaats biedt aan 2.500 toeschouwers.

Praktisch: voorstellingen van Kurios door Cirque du Soleil gaan door in de Grand Chapiteau aan de Natiënlaan in Knokke-Heist.  Info en tickets via de website www.cirquedusoleil.com/kurios