METEJOOR stelt eigen najaarscollectie voor bij e5

In Niel stelde Metejoor zijn najaarscollectie Ravott x Metejoor voor.  Deze unieke collectie die een mix is van neutrale tinten en opvallende accentkleuren, ligt vanaf 20 september in alle e5-winkels. Wij waren er bij en stelden hem enkele vragen.

TF: Een artiest met een eigen kledinglijn. Mogen we stellen dat Metejoor heel modebewust is?

Metejoor: Helemaal niet. Vorig jaar kreeg ik op Facebook een herinnering van zeven jaar geleden waarop ik net dezelfde outfit droeg als op dat moment. Dat was nogal confronterend en meteen ook een signaal om modebewuster te worden.  Ik droeg veelal een jogging omdat ik mij daar goed in voelde. En als sportleraar keek niemand op school daar ook van op.  Als artiest moet je echter wat meer opvallen op het podium.  Je moet er goed uitzien, niet enkel voor jezelf, maar ook uit respect voor de fans die naar je optreden komen. 

Hoe reageerde u toen e5 u vroeg om een kledingcollectie samen te stellen?

Toen die vraag mij gesteld werd, moest ik wel even nadenken want ik was niet modebewust en had helemaal geen ervaring in het ontwerpen van een kledinglijn.  Dankzij de creatieve ideeën van e5 en enkele productieve brainstorms en doorpassessies met het team, kwamen we tot een collectie waar iedereen volledig achter staat.

Hoeveel Metejoorgehalte zit er in de collectie?

De hele collectie bevat 15 kledingstukken die ik zelf ook draag, gaande van een city-casual tot vlot sportieve stijl.  Daarenboven zijn alle stukken ook in mijn favoriete kleuren met bruine en beige tinten.  Alle  stukken kunnen ook onderling vlot gecombineerd worden.  Mijn favoriet is het kleurrijk geruite hemd, maar ook de jogging mocht in de collectie niet ontbreken.

Binnenkort zullen er wellicht fans met een Metejoor outfit op je concerten zijn. Hoe zal je daarop reageren?

Ik zal dat fijn vinden. Het getuigt niet enkel dat ze fan zijn, maar ook dat ze een  goede smaak hebben.

Praktisch: de Ravøtt x Metejoor najaarscollectie is vanaf 20 september online verkrijgbaar via e5.be.  vanaf 22 september hangt de collectie ook in de e5-winkels