Ricola beleven in pop-up ‘Herbal Escape’ in hartje Gent

Van 20 tot en met 24 september strijkt Ricola neer in Gent met ‘Herbal Escape’, een nieuw vitaliserend concept dat vooral gericht is op genieten van de kruidige wereld van Ricola.  Bezoekers kunnen er op adem komen met workshops en kruidige activiteiten.

Wie Serre Ray op de Korenmarkt binnenstapt,  waant zich meteen in de kruidenvelden van Ricola  in de Zwitserse bergen.  In de pop-up hangt een mix van geuren afkomstig van de Ricola-kruiden.   Na een verfrissend glaasje geïnfuseerd water, een kruidenthee of een mocktail aan de Ricola-bar kunnen bezoekers al meteen genieten van ‘een vitaliserende breathwork sessie’.  Onder de deskundige leiding van coach Aimy van MAF ontdek je in  30 minuten de kracht van je eigen ademhaling.   Deze sessie geeft je -vooral na een drukke dag- extra energie om fris de herfst tegemoet te gaan. Met een kruidenbonbon van Ricola kan je bovendien je immuum systeem nog een extra boost geven.
Marion van Marion Maakt neemt je mee op sleeptouw in een DIY-atelier, waar je je eigen ‘Herbal Home Diffuser’ kan maken met Ricola-kruiden.  Je kan kiezen tussen bloemig zoet, kruidig fris of citrus vert, maar Marion helpt ook graag bij het creëren van een persoonlijke geur.

13 smaken
De Ricola-bonbons worden op een duurzame wijze geproduceerd door het Zwitserse familiebedrijf Richterich & Co Laufen en dit nog steeds volgens het originele recept met de 13 kruiden die Emil Richterich destijds gebruikte.  De aangewende kruiden zijn vrouwenmantel, heemst, malrove, malva, pepermunt, duizendblad, pimpernel, weegbree, sleutelbloem, salie, gewone vlier, tijm en ereprijs.  Op basis van deze kruiden heeft Ricola ongeveer 60 soorten snoep en kruidenthee ontwikkeld.  Het originele recept, dat geheim is gebleven, wordt vaak gecombineerd met fruitige aroma’s wat dan voordelen biedt voor de stem of de keel of zorgt voor een verfrissende adem.  In België zijn er 13 smaken beschikbaar waaronder ook een suikervrije versie. Ricola produceert jaarlijks 7 miljard kruidenbonbons in de fabriek van Laufen. 

Ricola kent een wereldwijd succes. Sinds Amerikaanse sterren zoals Madonna, Justin Timberlake, e.a. ontdekten dat de Ricola-bonbon een weldadige invloed heeft op de keel en de stem, kent de kruidenbonbon ook succes in Amerika.

Praktisch: Herbal Escape by Ricola’ gaat van 20 tot en met 24 september in serre Ray op de Korenmarkt. Donderdag, vrijdag en zondag open van 10 tot 18 uur, zaterdag van 14 tot 22 uur.