Beleef het stripleven van Kuifje in Tour &Taxis

Van 27 september tot 7 januari loopt in Tour & Taxis Brussel de immersive experience ‘Kuifje, het meeslepende avontuur’.  Deze digitale creatie toont het hele stripleven van Kuifje  en is meten ook een unieke en fascinerende reis door het werk van Hergé.  Voor Kuifje-fans de perfecte gelegenheid om de wereld van Kuifje met al hun zintuigen te beleven.

Immersive experiences zijn de nieuwste digitale vorm voor een museumbezoek.  En daar ontsnapt zelfs een stripfiguur als Kuifje niet aan.  77 jaar na de creatie van de krant Kuifje leeft de beroemde Belgische reporter verder in een digitale wereld.  Het is maar een kleine stap van papier naar digitaal en dus besloten Culturespaces, pionier op het vlak van unieke meeslepende tentoonstellingen,  en Tintinimaginatio,  de exclusieve wereldwijde houder van de exploitatie- en representatierechten van het werk van Hergé, hun expertise te bundelen.  Het evenement was eerder al te zien in Parijs waar het 400.000 bezoekers trok.

Kuifje, Het  meeslepende avontuur bestaat uit acht hoofdstukken.  De proloog toont het ontstaan van Kuifje met alle beroemde albumcovers van de avonturen van Kuifje, die geleidelijk voor de ogen van de bezoekers tot leven komen.  Maar Kuifje is in de eerste plaats een geweldige reporter. In zijn zoektocht naar de waarheid komt hij in alle uithoeken van de wereld terecht. Onze jonge held neemt de bezoekers mee op een reis van duizenden kilometers en maakt daarbij gebruik van alle mogelijke transportmiddelen: te land, in de lucht en zelfs onder zee met de beroemde haaienduikboot.  Ook  Kuifjes trouwe vrienden zijn van de partij:  Bobbie, kapitein Haddock, professor Zonnebloem, Jansen en Janssen … Ze ontmoeten elkaar in kasteel Molensloot, het illustere toevluchtsoord waar het zachte en melodieuze stemgeluid van Bianca Castafiore weerklinkt …

En dan zijn er uiteraard ook de gemene slechteriken zoals de vreselijke Rastapopoulos, de gemene Mitsuhirato en de angstaanjagende Rascar Capac. Die laatste dompelt de bezoekers onder in een collectieve hallucinatie met de vreemde wezens van De sigaren van de farao, de luchtspiegelingen van Het zwarte goud en de reusachtige paddenstoelen van De geheimzinnige ster. Onze helden bevinden zich in een benarde situatie, maar het duurt niet lang voordat ze kunnen ontsnappen!

Tijdens een verdere achtervolging nemen ze de bezoekers achtereenvolgens mee in een raket op weg naar de maan, in de jungle van de Picaro’s en in de cockpit van vlucht 714. Kuifje en zijn trouwe vrienden komen gelukkig als overwinnaars uit de strijd en vieren het triomfantelijke einde van hun avonturen.  Kuifje, het meeslepende avontuur eindigt op de beroemde blauwe schutbladen van de Kuifje-albums. En daarna tekent Hergé zijn favoriete personage voor de laatste keer.

Info: www.tintin-immersiveadventure.com