Herbert Flack keert terug naar het theater als inspecteur Van In

Verrassing alom toen James Cook deze ochtend in Play Zuid in Antwerpen aankondigde dat acteur Herbert Flack als de iconische inspecteur Van In terugkeert in het innovatieve theaterstuk ‘Aspe – Moord in de studio’.

Tien jaar geleden nam Herbert Flack afscheid van Aspe. Na 127 afleveringen, goed voor 10 seizoenen op VTM, 142 Duvels en twee theatervoorstellingen had hij er genoeg van. ‘Je moet niets uitmelken’ vond hij.  Zijn versleten leren jas zou hij nooit meer dragen.  Zijn vrouw Fabienne stopte de jas in een zak want je weet maar nooit, dacht ze.  James Cooke had reeds meerdere keren geprobeerd om Herbert Flack te overhalen voor een derde theatervoorstelling, maar Flack gaf niet toe.  Ondertussen ging Flack ook door een moeilijke periode door het plotse overlijden van zijn vrouw, nu drie jaar geleden.  Van In bleek echter nog sterker aanwezig te zijn dan gedacht.  En toen Cooke deze zomer zijn vraag herhaalde, bezweek  Flack.  Hij vond zelfs het leren jasje met de politiebadge terug.

Gloednieuw concept
‘Aspe – Moord in de studio’ is een gloednieuw concept waarbij televisie en theater verenigd worden.  De inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Van In is de centrale gast in een populaire talkshow.  Net voor de opnames wordt de regisseur van het programma dood aangetroffen. Al snel blijkt dat de man werd vergiftigd.  De jonge inspecteur De Swaef heeft de leiding van het onderzoek en ontdekt al gauw dat er meer mensen in de studio rondlopen die belang hebben bij de dood van de regisseur.  De Swaef moet deze ingewikkelde puzzel oplossen en doet hierbij beroep op het publiek dat getuige was van de moord. En wellicht moet ook Van In zich met de moordzaak bemoeien.

Frank Van Laecke, Herbert Flack en James Cooke

Tv-studio
‘Aspe – Moord in de studio’ werd geschreven door Frank Van Laecke en Peter Römer. Regisseur Jaak Lema , tevens bedenker van het concept, blikt enthousiast vooruit: ‘Aspeblijfteen iconisch gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat het publiek het weer ontzettend spannend zal vinden om als getuige van een moord in een tv-studio aanwezig te zijn en om samen met Van In de dader te ontmaskeren’.
Om het interactieve concept kracht bij te zetten zal ‘Aspe – Moord in de Studio’ zich afspelen in een echte tv-studio bij Play Zuid in Antwerpen. Het perfecte decor om cast en publiek zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen.  Maar vooral zal iedereen reeds vanaf de foyer kunnen rekenen op een complete beleving.

Praktisch: ‘Aspe – Moord in de tv-studio’ gaat vanaf 17 mei 2024 in Play Zuid,

Info en tickets:  www.backstage-producties.be