Val Thorens opent skipistes op 18 november

Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa verwelkomt op 18 november al de eerste skiërs. Goed nieuws voor wintersportfans die ook meteen van een voordelig tarief kunnen genieten.

Door zijn ligging op 2.300 meter hoog heeft Val Thorens het langste en voorrecht om jaarlijks als eerste het wintersportseizoen te mogen openen. Dit jaar stond ‘La Grande Première’ gepland op 25 en 26 november.  Veel sneeuwval en aanhoudende vrieskou zorgen er echter voor dat  skiërs en snowboarders al vanaf 18 november kunnen genieten van hun geliefde wintersport. 

‘Concreet gaat het om de Funitel Péclet, de Cascade-stoeltjeslift en alle sneeuwmatten vanuit Val Thorens, die toegankelijk zijn van 9 u tot 16.45 uur. De teams van de skiliften en pisteservice werken nog de hele week door om het volledige skigebied op zaterdag 25 november te openen voor ‘La Grande Première’. Tijdens de pre-openingsweek kunnen skiërs alvast de pistes verkennen aan een voordelig tarief van 20 euro per dag. We kijken ernaar uit om de eerste wintersporters in Europa te verwelkomen’, verduidelijkt Val Thorens Tourism Officer Justine Taglang.

Top skiresort
Naast de gunstige weersomstandigheden is ook de hoge reserveringsgraad van vakantiegangers een veelbelovende start van het seizoen. De cijfers spreken voor zich met op 14 november al een gemiddelde bezettingsgraad van 57,2%, waardoor Val Thorens zich aan de top van de Franse skiresorts plaatst. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 76,3% voor het hele seizoen claimde Val Thorens in 2022-2023 alvast de eerste plaats onder de Frnse skiresorts.

Stijgend populair
Steeds meer wintersporters vinden de weg naar het hoogste skigebied in Europa (ruim 80% van de pistes ligt boven 2.300 meter) met het langste ononderbroken skiseizoen in Europa (van 25 november tot 5 mei) en gemiddeld 6 meter sneeuw per winter. Ook dit jaar is Val Thorens trouwens gastheer voor de Wereldbeker ski-alpinisme (24-26 november) en een etappe van de Ski Cross World Cup (7-8 december Info: www.valthorens.com