Mini-Europe klaar voor een feestjaar boordevol nieuwigheden

Mini-Europe viert dit jaar zijn 35e verjaardag.  Dankzij een unieke blik op Europa is het park nu actueler dan ooit.  Voor het feestjaar plant het park maar liefst 11 nieuwe miniatuurscènes.

De EU is geen statisch gegeven en dat geldt ook voor Mini-Europe dat jaarlijks een massa Belgische en buitenlandse toeristen trekt.  Doordat het park telkens als geen ander inspeelt op actuele Europese gebeurtenissen blijft het een publiekstrekker.   Zo schonk het park in 2017 aandacht aan de Catalaanse opstand,  in 2017 aan de Brexit en in 2020 aan de oorlog in Oekraïne.  In 2023 zette Mini-Europa haar investeringen verder met de renovatie van de twee Airbus 320’s. In Nederland en Spanje werden meer dan 220 meter nieuwe spoorwegen aangelegd, waarop niet alleen de treinen van de Nederlandse spoorwegmaatschappij maar ook de nieuwe nachttreinen zoals de Sleeper te zien zijn.

“We zullen Mini-Europa en Brussel blijven promoten als een unieke bestemming, en dit jubileumjaar zal vol zitten met nieuwigheden,” aldus Thierry Meeus, directeur van Mini-Europe. “Vanaf midden april, in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van Europa, verwelkomt Mini-Europe 11 nieuwe miniatuurscènesdie stuk voor stuk uitleggen wat de EU betekent voor haar burgers.”  De tentoonstelling, die de nieuwe miniatuurscènes over de EU verder zal toelichten, zal in mei aan bezoekers worden onthuld.

11 Nieuwigheden 
De winkel werd geheel vernieuwd, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker is geworden voor bezoekers.. De luchthaven van Mini-Europe wordt momenteel gerenoveerd. Hiervoor werd een budget van 45.000 euro uitgetrokken. In april zullen nieuwe start- en landingsbanen opnieuw miniatuurvliegtuigjes verwelkomen. In juni verwelkomt het park een spectaculaire gloednieuwe interactieve animatie met twee miniatuur luchtballonnen die het parcours zullen overvliegen. Begin augustus wordt traditiegetrouw het prachtige nieuwe bloementapijt op de miniatuur Grote Markt van Brussel onthuld, 15 dagen voor dat van de echte Grote Markt, in het historische hart van Brussel. In oktober zullen nieuwe Poolse monumenten tentoongesteld worden aan de bezoekers. Ter herdenking van de 175e verjaardag van het overlijden van componist F. Chopin, zal zijn standbeeld worden opgericht naast het Łazienki-kasteel.  Door het succès van de vorige jaren zijn er dit najaar ook evenementen rond Halloween en Christmas.

Praktisch: Mini-Europe, Bruparck te 1020 Brussel, is open van 9 maart tot en met 5 januari2025.
Info en tickets:  http://www.minieurope.eu